Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα είδαμε όλα!Να γιατί εξαφανίστηκαν οι τσούχτρες από τον Κορινθιακό!(video)

- Advertisement -
Το πρόβλημα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στον Κορινθιακό με τις αμέτρητες, πραγματικά, τσούχτρες στα όμορφα νερά της περιοχής, είναι γνωστό.
Δεκάδες ρεπορτάζ είχαν καταγραφεί για το πρόβλημα, ενώ στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, οι επιχειρηματίες του τουρισμού κατέφυγαν σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Στο Δερβένι φέτος δεν εμφανίστηκαν τσούχτρες και επιχειρηματίας της περιοχής δίνει την δική του διάσταση για τον λόγο πίσω από την… απομάκρυνση των μεδουσών.
Είναι ο κ. Ηλίας Ροδόπουλος, ο οποίος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Σ/Κ παντού», στο Etv και ξεκίνησε κάνοντας λόγο για «επέλαση από τσούχτρες» τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή.
Ο ίδιος τονίζει: «Αυτό συνέβη μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Ένα μεσημέρι ο καλός Θεός έστειλε τον Μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος τον κ. Ιερεμία. Περνώντας σταμάτησε να πάρει το μεσημεριανό του και πριν ξεκινήσει το φαγητό του, του λέω Σεβασμιότατε, σας παρακαλώ…
Βλέπαμε τις τσούχτρες μπροστά μας. Του λέω σας παρακαλώ, ευλογήστε αυτή τη μάστιγα, αυτό τον πειρασμό. Ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, να χαρεί αυτό το αγίασμα.
Το άκουσε με πολλή προσοχή. Σηκώνεται, ευλογεί τις τσούχτρες με το χεράκι του κάνοντας το σημείο του Σταυρού και συνέχισε το φαγητό του. Το απόγευμα μιλήσαμε και με το Άγιο Όρος. Είπα αυτό που συνέβη και μου πρότειναν να ρίξουμε κι ένα Σταυρό στην θάλασσα, με την ευλογία του Αγίου Όρους κι αυτό κάναμε. Ένα μαρμάρινο μεγάλο Σταυρό και συνεχίσαμε τις μέρες μας. Αυτό που συνέβη είναι αυτό που ξέρουμε όλοι. Με έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση θα σας πω ότι οι τσoύχτρες εξαφανίστηκαν. Δυο μέρες μετά την ευλογία δεν βλέπαμε τις τσoύχτρες…«.
Ήδη πολλοί κάτοικοι της περιοχής μιλούν για θαύμα, ελλείψει και επιστημονικής εξήγησης, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία για τις τσούχτρες

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

- Advertisement -

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως λέει και ένας φίλος στο παρόν άρθρο του φβ, ας αφήσουμε τις μεγαλοστομίες περί εξαφάνισης των τσουχτρών. Οι τσούχτρες είναι εδώ, ζουν και βασιλεύουν και τον Κορινθιακό κυριεύουν. Απλά είναι θέμα ρευμάτων που για κάποιες μέρες δεν εμφανίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Τώρα τις τελευταίες μέρες πάντως μας επισκέπτονται τακτικά. Ο φίλος είδε πάρτυ τσούχτρας στο Φλάμπουρο, εγώ αρκετές στα Ασπρα χώματα.

  2. ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: 'Οτι βομβάρδισαν την φωλιά.
    Ή ότι έριξαν μια μεγάλη πλάκα στο βυθό κ έπαθαν ασφυξία και πέθαναν.

    ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

  3. Δηλαδή οι παπάδες περιμένουν πότε θα συμβεί κάτι ανεξήγητο για να πουν ότι εγινε θαυμα; Θαύμα θα ήταν αν ένας δεσπότης έκανε μία δέηση και λυνόταν αυτόματα το πρόβλημα.

  4. Και υστερα σου λεει εδω ενας βλαχος, οτι για λογους αισθητικης καλο ειναι να βγουν τα διχτυα με τους κιτρινους φελους απο το μαγαζι. Τον κακο του τον φλαρο του χτικιαρη. Να τα αφησει εκει τα διχτυα ο ανθρωπος για το καλο μας.

  5. Πλάκα κάνετε; Η προσπαθείτε με τέτοιες ιστοριούλες να μην τρομάξει ο κόσμος που έχει δεινοπαθήσει από τις τσούχτρες; Οι τσούχτρες μέχρι και σήμερα (και σίγουρα και τις επόμενες πολλές-πολλές ημέρες) υπάρχουν και κατακυριεύουν τη θάλασσα του Λουτρακίου!

  6. Αγαπητή Κατερίνα Ιωάννου join the club. Σε λίγο θα βγει ένας τύπος που έχει πάρει εργολαβικά το θέμα της τσούχτρας και θα σε βρίσει χυδαία γιατί τολμάς να λες την αλήθεια, ότι υπάρχουν τσούχτρες στο Λουτράκι.

  7. Λοιπόν περίμενα να τελειώσει το καλοκαίρι για να σας πω ότι με τσιμπησε τσουχτρα φέτος στο Λουτράκι. Σοβαρά στο χέρι με τσίμπησε δεν κάνω πλάκα. Να καλωσορίσω και την νέα μας φιλη την Κατερίνα στο μπλοκ

  8. Μην φοβάσαι βρε αν κάνεις μπάνιο με μαγιό…!
    Δεν θα σε τσιμπήσει καμία τσούχτρα στο ευαίσθητο κλρκςου….!!
    ΥΓ πάντως έξω από την θάλασσα κυκλοφορούν τελευταία πολλές τσούχτρες σαν εσένα….
    Σίγουρα χρειάζεσαι έναν παπά για ξόρκια κτλ…

  9. Αγαπητή μου Κατερίνα, είδατε ότι δεν πέρασε ασχολίαστο (υβριστικώς εννοώ) το πάθημά σας από τον "Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου". Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην απεχθάνεται, να μην προσβάλλει (έτσι νομίζει τουλάχιστον), να μην επιτίθεται λεκτικώς (με κάτι σαν ελληνικά), να μην μισεί. Μην τον συμμερίζεσθε όμως. Οπωσδήποτε θα έχει αυτό να κάνει και με το γεγονός ότι καμιά ποτέ γυναίκα δεν τον εμπιστεύτηκε για να δημιουργήσει οικογένεια μαζί του. Αυτό, φυσικό είναι, να του βγάζει ένα μένος προς το αντίθετο φύλο, συν τον έμφυτο φαλοκρατισμό του. Απλώς προσπεράστε έναν απόκληρο της κοινωνίας μας. Φιλικά, Ελένη Μεσσηνία.

  10. Μάλλον ο κύριος έχει ασθενή μνήμη Ανδρέα μου. Το χωριό μου το έχω γράψει στο παρελθόν. Όχι τα αρχικά, αλλά ολόκληρο. Είμαι καταγωγής από το Μουγγιό Μεσσηνίας. Για να δούμε που θα με στείλει τώρα. Μήπως στην Ατακάμα στην Χιλή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο οπτικό και υπέρυθρο τηλεσκόπιο του πλανήτη?

  11. Κατερινούλα μου, το "οοοοοοο" μου άρεσε πολύ. Ας ήμουν εκεί να τον άκουγα να βγαίνει από την πλαστική του μασέλα και τι στον κόσμο. Επί τη ευκαιρία, τον κόσμο τον βλέπει μέσα από τα γυαλιά του, την θάλασσα με μασκούλα, τον ουρανό με τηλεσκόπιο. Μα τι διάλο βλέπει με τα μάτια του? Ε, της ηλικίας είναι αυτά. Και θέλει και έρωτες τρομάρα του, λες και είναι στα Μάταλα του '68.

  12. Οοοοο βγήκε από την υπόγα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά…!!
    Με την πολιτική σας δεν αφήσατε να βγουν καινούργιοι αρθρογράφοι -σχολιαστές -ούτε να μείνουν οι παλιοί…
    Και έτσι ανακυκλώνετε τις αηδίες σας…!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog