Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση Φλώρου: Η δευτεροβάθμια επιτροπή μείωσε στο 55% την αναπηρία του

- Advertisement -

Η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση energa- hellas power, Άρη Φλώρου από 70% σε 55%…


 Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και εάν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες για πλαστογράφηση των σχετικών πιστοποιητικών ο Αρ. Φλώρος δεν έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς το το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, απαιτεί αναπηρία άνω του 67%.

Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου, έγινε την περασμένη Παρασκευή και ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και το capital.gr, οι αποκαλύψεις εκ μέρους του Ευαγγελισμού, περί “πλαστότητας” ιατρικών γνωματεύσεων του Άρη Φλώρου οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως “το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση”.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Άρη Φλώρου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου.

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε… άλλος Αριστείδης Φλώρος

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε άλλος ασθενής, ονόματι επίσης Αριστείδης Φλώρος, με διαφορετικό ΑΜΚΑ και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία.

Ετσι, λοιπόν, κάποιος που είχε πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και, αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στον φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου.

Η κλινική, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, απάντησε στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής δεν έχει σχέση με τον κρατούμενο και πως πρόκειται για άλλο ασθενή με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό και διαφορετικό ΑΜΚΑ.

iefimerida.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog