Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε πλαστογράφηση ο ύποπτος γιατρός -Αρνήθηκε τη δωροδοκία

- Advertisement -

Καταθέτοντας με την ιδιότητα του υπόπτου, ο γιατρός που υπέγραψε πιστοποιητικό υπέρ του Αρ. Φλώρου…

Η βεντάλια των ερευνών δεν αποκλείεται να ανοίξει αφού δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας.

Στην πλαστογράφηση του ιατρικού πιστοποιητικού που δόθηκε στον Αρ. Φλώρο προκειμένου να αποφυλακιστεί με όρου, φέρεται να αποδέχθηκε ο γιατρός που κατέθεσε χθες αυτοβούλως στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός φέρεται να αρνήθηκε μόνο μέρους των καταγγελιών που κατέθεσε σε βάρος του ο διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπ. Ζακυνθινός. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές, ο γιατρός στις εξηγήσεις του ενώπιον της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το υπό αμφισβήτηση πιστοποιητικό, αρνήθηκε όμως ότι έχει υπάρξει δωροδοκία για την πράξη του αυτή.

Πριν την εξέταση του γιατρού, είχε καταθέσει ως μάρτυρας ο Σπ. Ζακυνθινός, ο οποίος προσκόμισε δυο ακόμα γνωματεύσεις για τον Α. Φλώρο που θα ερευνηθούν. Παράλληλα, εκδόθηκαν στην εισαγγελική λειτουργό και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η ιατρική εξέταση του κρατούμενου στο νοσοκομείο.

Οι εισαγγελικές αρχές επιχειρώντας να επισπεύσουν τις διαδικασίας προχώρησαν στην κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αρ. Φλώρου, ενώ την ίδια ώρα έχουν φύγει αιτήματά τους προς όλα τα εμπλεκόμενα νοσοκομεία, έτσι ώστε να τους αποσταλούν όλα τα έγγραφα τα οποία διαθέτουν και φέρονται να σχετίζονται με την προσπάθεια εξόδου του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa από τη φυλακή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρόν στάδιο, η προκαταρκτική εξέταση επικεντρώνεται στη συλλογή εγγράφων από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και στο να εντοπιστούν τα πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν στην ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πραξεων. Όταν πλέον θα ολοκληρωθεί η συλλογή του υλικού, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση εκτός από τους γιατρούς, και άλλα πρόσωπα, από τα οποία δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν ακόμη και δικηγόροι, οι οποίοι επέβαλαν ενώπιον της Δικαιοσύνης το αίτημα για την αποφυλάκιση Φλώρου.

Να σημειωθεί πως η βεντάλια των ερευνών δεν αποκλείεται να ανοίξει αφού δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας. Αυτό θα εξαρτηθεί από το υλικό που θα συγκεντρώσουν οι εισαγγελικές αρχές, το οποίο ενδεχομένως να μην αφορά μόνο την περίπτωση Φλώρου.

 news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog