Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκέτο «Μακεδονία» τα Σκόπια και για τον Τραμπ

- Advertisement -

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συγχαρητήριο μήνυμα που απηύθυνε σήμερα στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου…

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνει πως η ΠΓΔΜ «έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη φέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ εντάσσεται στη διεθνή προσπάθεια υποστήριξης του Ζόραν Ζάεφ εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιθυμούν διακαώς την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ προκειμένου να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ακόμη στο μήνυμά του πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σ’ ολόκληρη την περιοχή».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει παρακάτω, στην επιστολή αναφέρεται στην ΠΔΓΜ ως «Μακεδονία». Βέβαια και ο Ζάεφ αλλά και ο Ντιμιτρόφ αποκαλούν τη χώρα τους «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μάλιστα σε διεθνής συναντήσεις, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» παραβλέποντας το «Βόρεια».

Ολόκληρη η επιστολή Τραμπ:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της “Μακεδονίας” με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου. Η “Μακεδονία έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της “Μακεδονίας” τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη “Μακεδονία”, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ. Εύχομαι στον λαό της “Μακεδονίας” τα καλύτερα αυτή την ξεχωριστή ημέρα».

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είπαμε το μόνο καλό με το γουρουνοπαλιοσκυλο Τραμπ είναι έχει το Μπιμπελό τη Μελανια!!Θα περιμένουμε να τελειώσει την προεδρια του και ως τοτε ας απολαύσετε την προεδριναααααααα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog