Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βραβείο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη σημαντική της προσφορά στην υγεία!

- Advertisement -

Για τη συνολική προσφορά της στο χώρο της υγείας βραβεύθηκε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών…

Η τιμητική εκδήλωση «Μαριάννα Β. Βαρδινιγιάννη-25 χρόνια προσφοράς», στην οποία παρευρέθηκε και το nextdeal.gr, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, ιατρικής κοινότητας και πλήθους κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ» παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και εξήρε την προσφορά κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία όπως είπε υπήρξε η εμπνεύστρια της όλης προσπάθειας και αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την υλοποίησή της.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, ως το 1993 τα παιδιά που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών έπρεπε να καταφύγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, με όλες τις αντίστοιχες δυσχέρειες, όχι μόνο του τεράστιου οικονομικού κόστους, αλλά και του ψυχικού κόστους της απότομης προσαρμογής σ’ ένα περιβάλλον εκτός Ελλάδας, μακριά μάλιστα από την οικογενειακή εστία τού κάθε παιδιού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Εμμανουήλ Παπασάββας τόνισε ότι η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη χάρισε ελπίδα στα παιδιά και στις οικογένειες τους, ενώ ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε ότι η κ. Βαρδινογιάννη έχει εμφυσήσει την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη εμφανώς συγκινημένη για το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ», ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στην πρώτη μεταμόσχευση που πραγματοποιήθηκε στη μικρή Μαρία που σήμερα είναι 37 χρονών και εργαζόμενη.

Αυτό το βραβείο ανήκει στα παιδιά του συλλόγου και στις μητέρες τους είπε η κ. Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας ονομαστικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την προσφορά τους, αλλά και τον κόσμο, που όπως είπε η στήριξη του ήταν συγκλονιστική. Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε μάλιστα ότι στο χώρο του Νοσοκομείου θα ιδρυθεί ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στο γενέθλιο της Θεοτόκου που εορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

 nextdeal.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για άλλη μια φορά Μπραβο ΣΤΗΝ ΚΎΡΙΑ Μαριάννα!!Έχετε και άλλες φορές αναφερθεί στα καλά που κάνει για τους συνανθρώπους μας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog