Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει ένα συμβόλαιο «Αστικής Ευθύνης Οικογενειάρχη»;

- Advertisement -

Με αφορμή την υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Θεσσαλονίκη, της οποίας το δικαστήριο επέβαλε να πληρώνει χρηματικό πρόστιμο στους γείτονες του από κάτω ορόφου κάθε φορά που τα παιδιά τους προκαλούν θόρυβο, το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Κάθε άνθρωπος από αμέλεια ή παράλειψή δύναται να προξενήσει σωματικές βλάβες, τραυματισμό, θάνατο και υλική ζημιά στα περιουσιακά στοιχεία τρίτου προσώπου, φυσικού ή νομικού. Τέτοια απλά καθημερινά παραδείγματα είναι π.χ. η πτώση μιας γλάστρας ή άλλου αντικειμένου από μπαλκόνι σε άνθρωπο ή σταθμευμένο/κινούμενο όχημα, το κατοικίδιο/σκύλος να δαγκώσει έναν τρίτο, η μπάλα των παιδιών να σπάσει μια τζαμαρία ακινήτου ιδιοκτησίας τρίτου, να γλιστρήσει επισκέπτης στο βρεγμένο ή γυαλισμένο πάτωμα, τροφική δηλητηρίαση επισκεπτών κατά την διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής και άλλα απρόοπτα και αναπάντεχα.

Η παροχή «Αστική Ευθύνη Ιδιώτη/Οικογενειάρχη» καλύπτει την αστική ευθύνη του ασφαλισμένου για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους, από αμελείς πράξεις και παραλείψεις του ιδίου. Επιπλέον το ίδιο ασφαλιστήριο καλύπτει και την ευθύνη του/της συζύγου, των ανήλικων τέκνων έως 18 ετών ή έως 25 εάν σπουδάζουν και εφόσον συνοικούν με τον ασφαλισμένο, των γονέων και του μόνιμου έμμισθου προσωπικού ένα υπάρχει.

Η Αστική Ευθύνη Ιδιώτη/Οικογενειάρχη αποζημιώνει περιπτώσεις που απορρέουν από δραστηριότητες και ενασχολήσεις του ασφαλισμένου και των μελών της οικογένειας του, από την ιδιοκτησία ή την χρήση κύριας, δευτερεύουσας και εξοχικής κατοικίας, από οδήγηση ποδηλάτου, από ερασιτεχνική άθληση, από μετάδοση πυρκαγιάς, διαρροής ύδατος, από κατοχή κατοικίδιων ζώων κ.α. πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Όλες οι εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα πακέτα ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Ιδιώτη/ Οικογενειάρχη» σε διάφορα κεφάλαια αποζημίωσης π.χ. 25, 30, 50, 75, 100,150, 200, 250, 300, 400 κ.α. χιλιάδες ευρώ, με συμμετοχή του ασφαλισμένου ανά υλική ζημιά με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 100, 150 κ.α. ευρώ ή και άνευ συμμετοχής ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα το επιλεχθέν ύψος της αποζημίωσης και συνήθως ξεκινάει από 50 ευρώ το έτος (ή και λιγότερο) για όλη την οικογένεια.

Συνήθεις περιπτώσεις εξαιρέσεων αποζημίωσης είναι οι ζημιές να προέρχονται από τυχόν δόλο του ασφαλισμένου, από απαιτήσεις τρίτων από υποχρεωτική ασφάλιση π.χ. οχήματος/σκάφους, από επαγγελματική δραστηριότητα του ασφαλισμένου, από πρόστιμα/ ποινές, από πολιτικές ταραχές, από κλοπή προσωπικών αντικειμένων, από ορισμένες ράτσες σκύλων (ιδιαίτερη προσοχή) κ.α., και πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή και σε αυτήν την περίπτωση να συμπληρώνει με λεπτομέρειες την αίτηση ασφάλισης και να ενημερώνει διεξοδικά τον ενδιαφερόμενο οικογενειάρχη.

Ενημερωθειτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας επαγγελματία διαμεσολαβητή για τα οφέλη και το κόστος ενός συμβολαίου αστικής ευθύνης ιδιώτη οικογενειάρχη.

 nextdeal.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog