Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τρίαθλο -Αθωωτική απόφαση Δικαστηρίου για τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας

- Advertisement -

Υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ των κ.Κώστα Λογοθέτη,κ. Τάσου Σακελλαρίου και  κ.Γιώργου Γκιώνη για το Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων που διενεργήθηκε στο Λουτράκι…

Ο Κώστας Λογοθέτης , διαβάζοντας τότε ολόκληρη την αλληλογραφία και στηλιτεύοντας τις ενέργειες του Δήμου για τη διεξαγωγή των αγώνων, έκρινε παράνομη την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Τους ισχυρισμούς αυτούς αντέκρουσαν οι κ.Τάσος Σακελλαρίου και κ. Γκιώνης Γιώργος λέγοντας πως οι αγώνες δεν χρειάζονταν αθλητική αναγνώριση γιατί δεν ήταν πρωταθληματικού τύπου. Ως παραδείγματα έφεραν τα ΘΩΔΕΙΑ και άλλους αγώνες.

Ο κ. Σακελλαρίου είχε εξηγήσει τότε πως υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Πράγμα το οποίο δεν μας αφορά, είχε τονίσει χαρακτηριστικά. Εμείς συνεργαζόμαστε με όλους.

Μάλιστα λόγω της αναμενόμενης απόφασης του τριμελους πλημ/κείου Αθηνών η Ομοσπονδία Πεντάθλου είχε ζητήσει τη ματαίωση των αγώνων στο Λουτράκι ζητώντας την παρέμβαση Εισαγγελέα.
Η Εισαγγελέας Κορίνθου, έκρινε ότι οι αγώνες πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, και έδωσε την εντολή να διεξαχθούν κανονικά…

Σήμερα έρχεται η αθωωτική απόφαση του τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών να διακαιώσει την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ε.Ο.ΤΡΙ χαιρετίζει την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Αθηνών της 17/9/2018 με την οποία αθωώθηκαν τρία μέλη της, για υπόθεση που αφορούσε το κύρος των εκλογών του 2012. Δέον να σημειωθεί ότι και η πρόταση του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου αυτού, ήταν επίσης αθωωτική.

Μέσω της απόφασης αυτής και των στοιχείων που εμφανίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, επιβεβαιώνεται οτι η Ε.Ο.ΤΡΙ λειτουργούσε και λειτουργεί με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Η απόφαση αυτή αποτελεί ηχηρή απάντηση στους συκοφάντες, που επιχείρησαν λυσσαλέα τα τελευταία χρόνια, με έναν οχετό λάσπης και συκοφαντιών που διακινούσαν πρός κάθε κατεύθυνση, να σπηλώσουν την εικόνα της Ε.Ο.ΤΡΙ και των μελών της.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια μετά απο αναφορά του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού στην Εισαγγελία Αθηνών, με βάση δήθεν καταγγελίες δύο άσχετων με το Τρίαθλο συκοφαντών, οι οποίοι μεταξύ άλλων πολλών που κατέθεσαν στην δίκη, ανέφεραν ότι ήταν σε συνεχή συννενόηση με την ΓΓΑ και με συγκεκριμένο Νομικό της Σύμβουλο, σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Αναμένουμε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού η αναφορά των μαρτύρων κατηγορίας για την εμπλοκή υπηρεσιών της ΓΓΑ και του Νομικού Συμβούλου (ο οποίος και κατονομάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία) και να προσδιοριστεί όσον αφορά τον υποδειχθέντα Νομικό Σύμβουλο, τι είδους εξουσιοδότηση είχε και απο ποιόν.

Τέλος η ΕΟΤΡΙ, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κατηγορία,  αιτείται στον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γιώργο Βασιλειάδη, την επανεξέταση του θέματος της άδικης άρσης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και την εν τω μεταξύ μη υπαγωγή του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία. Η ισχύουσα απόφαση υπαγωγής του αθλήματος του Τριάθλου σε άλλη άσχετη με το άθλημα μας Ομοσπονδία, που έγινε από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη του Τριάθλου και την αθλητική του λειτουργία. Επιπλέον αυτού, στερεί από τους δικαιούχους αθλητές της Ε.Ο.ΤΡΙ , το προνόμιο να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, εκπροσωπόντας τα ελληνικά χρώματα, το οποίο αυτό δικαίωμα τους απαγορεύτηκε πρόσφατα, όσον αφορά την συμμετοχή τους στους τελευταίους Μεσογειακούς Αγώνες, εξαιτίας της κατάστασης αυτής.

Με εκτίμηση

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο.ΤΡΙ.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρα μας λέτε καθαρά οτι την συγκεκριμένη περίοδο που εγιναν οι δραστηριότητες δεν είχαν όπως δεν εχουν την εξουσιοδότηση μεχρι σήμερα σαν Ομοσπονδια Τριάθλου , τελικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!

  2. Άρα 8:11 δεν θέλεις κόσμο στην πόλη μας…
    Άρα είναι ηλίθιοι στις Σπετσες που γίνονται οι ίδιοι αγώνες και βουλιάζει το νησί από κόσμο
    1000 αθλητές και οι συνοδοί τους
    Εδώ είχαμε 400 αθλητές με τους συνοδούς τους που πολλές φορές είναι οι οικογένειες τους είναι περίπου 800 άτομα αθλούμενοι συν επισκεπτες
    Άρα να μην ξανάρθουν
    Δεν μας είπες τίποτα για τον εισαγγελέα που ήρθε και τα βρήκε όλα νομιμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog