Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αυτό που συμβαίνει με τη μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα είναι απαράδεκτο και μας εκθέτει πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά..

Ιδιαιτέρως δε επειδή, φέτος, είχαμε από νωρίς εντοπίσει τα προβλήματα και είχαμε επισημάνει τους κινδύνους και, δεύτερον, επειδή έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση για την αποφυγή τέτοιων προσβλητικών και επικίνδυνων φαινομένων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανεπαρκής στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων. Χειρίστηκε τη μεταφορά των μαθητών μόνη της και «κλειστά» και απέτυχε στην Αργολίδα, ενώ αστόχησε σε πολλά ζητήματα όσον αφορά τους διαγωνισμούς σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Καθυστερημένα στην Οικονομική Επιτροπή, στις 21/9/2018, η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου παραδέχτηκε ότι το θέμα έπρεπε να το χειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Έστω και τώρα, για τέτοια σοβαρά και με μεγάλο αντίκτυπο κοινωνικά θέματα, απαιτείται με ανοιχτές διαδικασίες η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει άμεσα στην Περιφέρεια να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα από την εφαρμογή των διεθνών διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να προβούμε σε προτάσεις ώστε η πολιτεία να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης, να αξιοποιηθεί η εμπειρία άλλων Περιφερειών στις οποίες δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.”