Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρένα Δούρου και άλλοι τουλάχιστον 10 καλούνται ως ύποπτοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

- Advertisement -

Δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής με τους 23 νεκρούς, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχωρεί στο τελικό στάδιο της έρευνας καλώντας ως υπόπτους για την τέλεση αδικημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου….
και ακόμα – τουλάχιστον – 10 άτομα, Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πέραν της Ρ. Δούρου στους υπόπτους περιλαμβάνεται η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Αδικήματα

Τις παραγγελίες για την κλήτευση υπόπτων εξέδωσε η εποπτεύουσα την έρευνα, εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να παραδώσουν τις εξηγήσεις τους για όσα διερευνώνται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν απαντήσεις είναι:

– Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

– Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

– Σωματικές βλάβες

– Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

– Πλημμέλημα που χωρεί προφυλάκιση

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή είναι το μόνο πλημμέλημα στο οποίο χωρεί ακόμα και προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους που απολογούνται για τέλεσή του. Εν προκειμένω βέβαια για να φτάσει η υπόθεση σε ανακριτή θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν διώξεις, κάτι που δεν είναι νομικά δεδομένο καθώς οι κληθέντες ως ύποπτοι μπορεί με τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν αν οδηγηθούν ακόμα και σε απαλλαγή.

Αρχές Σεπτεμβρίου

Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στην Εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη. Τάχιστα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Υπενθυμίζεται ως το πόρισμα της Γενικής επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου απέδιδε πειθαρχικές ευθύνες σε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Πολεοδομίας Ελευσίνας, σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας και ιδιώτες μηχανικούς αλλά δεν απέδιδε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.

Δούρου: Είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης

“Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας”, αναφέρει σε δήλωση της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

“Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης”, σημειώνει η κα Δούρου.
http://www.capital.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα το σκεπάσουν ρε φίλε. θα απειλήσουν τον εισαγγελέα και την οικογένειά του περί της σωματικής τους ακεραιότητας και έκλεισε ο φάκελος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog