Τατούλης: «Ασφαλώς θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης»! (vd)

2019-01-23T13:17:17+03:0009 Οκτ 2018 | 13:15|Κατηγορίες: Λουτράκι, Πελοπόννησος|Ετικέτες: |0 Σχόλια

Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη φιλοξενήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον κυκλώνα Ζορμπά που έπηξε προ ημερών και την περιοχή μας, αλλά και για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας…

Στο τέλος, η συζήτηση στράφηκε στις επόμενες εκλογές.

Στην ερώτηση «θα είστε υποψήφιος Περιφερειάρχης;», η απάντηση του ήταν «ασφαλώς και βέβαια», με ένα πλατύ χαμόγελο.

Στο επόμενο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με χρίσμα ή όχι, ο κ. Τατούλης απάντησε: «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης. μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των Πελοποννησίων».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τόσο το 2010, όσο και το 2014, ο κ. Τατούλης είχε τη στήριξη ισχυρών κομμάτων όπως του τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ. Και οι στηρίξεις (ή «χρίσματα») κατά γενική ομολογία έπαιξαν σημαντικό ρόλο, μαζί φυσικά με τη δική του δυναμική, στις τελικές του εκλογικές νίκες.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πέτρος Τατούλης: Είμαι διαχρονικά παρών στην Πελοπόννησο

Την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη. Ο κύριος Τατούλης υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη αναφορικά με την πολιτική ότι είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών».

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία».

«Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό».

Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».

kalimera-arkadia.gr

Αφήστε ένα σχόλιο