Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι ατμιστές για την «παράλογη» Εγκύκλιο.

- Advertisement -
Με πανελλαδική κινητοποίηση απάντησαν πριν λίγες μέρες οι ατμιστές της χώρας, στην πρόσφατη Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, που πρακτικά τους εξισώνει με τους καπνιστές θεωρώντας παράνομα τα υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου που δεν περιέχουν νικοτίνη.

Οι ατμιστές, αφού κάλεσαν τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής να παραμείνουν κλειστά, όλους τους επαγγελματίες του κλάδου και τους ατμιστές  να στηρίξουν τη διαμαρτυρία,
πήραν θέση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται μάλιστα και τις επόμενες ημέρες, με ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση, για ένα ζήτημα που έχει βάλει «φωτιά» στην αγορά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συλλογικοί φορείς των ατμιστών της χώρας αναφέρουν:

«Αυτές τις μέρες γράφεται μπροστά στα μάτια μας το χειρότερο ως τώρα κεφάλαιο του άτυπου αγώνα του ελληνικού κράτους κατά του ατμίσματος. Η συνήθεια που μας επέτρεψε να απαγκιστρωθούμε από το τσιγάρο και να ελπίζουμε για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία, βάλλεται περισσότερο από ποτέ.
Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κοινοποιεί εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία των υγρών χωρίς νικοτίνη καθώς και των μη νικοτινούχων υλικών για την ιδιοπαρασκευή υγρών. Μια ερμηνευτική εγκύκλιο που όμως συμπληρώνει αυθαίρετα τον υπάρχοντα νόμο και απαγορεύει προϊόντα που δεν απαγορεύει ο νόμος, αναστατώνοντας την αγορά, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους πάνω από 500.000 ατμιστές της χώρας μας και παίζοντας με την υγεία τους».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog