Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β. Νανόπουλος: Οταν κάνω αγώνα ή κερδίζω ή χάνω. Δεν παραιτούμαι όμως

- Advertisement -

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων και της «Συμμαχίας Πολιτών», Βασίλης Νανόπουλος σχετικά με ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας…

Επιγραμματικά επικεντρώθηκε στα εξής θέματα για τα οποία και του τέθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους :

1. Περί των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Κορινθίων. Ο Βασίλης Νανόπουλος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Κορινθίων. Οι περί του αντιθέτου φημολογίες και θεωρίες αποτελούν συκοφαντίες που διαδίδονται από τα γνωστά χαλκεία που εξυπηρετούν τα δικά τους και μόνο ιδιοτελή συμφέροντα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο Βασίλης Νανόπουλος όταν κάνει κάποιον αγώνα ή κερδίζει ή χάνει. Δεν παραιτείται.». Εξάλλου κοινή πεποίθηση στη «Συμμαχία Πολιτών» είναι ότι οι πολίτες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα την αναδείξουν ως την επόμενη δημοτική αρχή. Άλλωστε, αποτελεί ηθική υποχρέωση της παράταξης να συνεχίσει, απέναντι στο περίπου 50% των πολιτών που την ψήφισαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Οι δημότες του Δήμου Κορινθίων έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους στη «Συμμαχία Πολιτών» για μια καλύτερη δημοτική αρχή. Ο Βασίλης Νανόπουλος και όλοι οι συνεργάτες του στη δημοτική παράταξη θα κάνουν αυτό ακριβώς που περιμένουν οι Κορίνθιοι δικαιώνοντας τις προσδοκίες τους. Οι όποιες φήμες διατυπώνονται σκοπίμως εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πηγών από τις οποίες προέρχονται.

2. Για την Έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο Βασίλης Νανόπουλος σημείωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Δήμος Κορινθίων έδωσε τις απαραίτητες άδειες για τη διεξαγωγή της στο χώρο του λιμανιού της Κορίνθου . Με ομόφωνη απόφαση οι σχετικές άδειες εκχωρήθηκαν, και καλώς εκχωρήθηκαν, κάτι που ο Δήμος Κορινθίων προ διετίας δεν έκανε όταν επί προεδρίας Νανόπουλου στο Επιμελητήριο ζητήθηκε η ανάλογη αδειοδότηση. Εκτός αυτού, η Πελοποννησιακή Έκθεση δεν θα είχε γίνει ποτέ στην Κόρινθο αν ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πριν από τρία χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η πελοποννησιακή έκθεση στο Γύθειο, δεν πρότεινε σταθερά η έκθεση να γίνεται εκ περιτροπής κάθε χρόνο σε διαφορετική πρωτεύουσα νομού- θέση που αποδέχθηκαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Πελοποννήσου . Αυτή η πρόταση ερχόταν σε αντιδιαστολή με την πρόθεση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που επεδίωκε η πελοποννησιακή έκθεση να γίνεται μόνιμα στην Τρίπολη. Φέτος λοιπόν ήταν η σειρά της Κορίνθου, μετά την πρώτη που έγινε στην Τρίπολη και τη δεύτερη που έγινε στο Άργος.

3. Σχετικά με τις καταστροφές από την κακοκαιρία στο Δήμο Κορινθίων. Ο Βασίλης Νανόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει πως στο Δήμο συνέβησαν εκτεταμένες καταστροφές. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δηλώσεις ορισμένων που υποστήριξαν πως δεν έγιναν καταστροφές. Ο Δήμος Κορινθίων απέτυχε σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη. Εφεξής επείγει η άμεση καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις. Σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και ιδιώτες καθώς σε πολλές περιοχές καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθούν στο εύρος των προβλημάτων. Συνεπώς πρέπει να γίνει ιεράρχηση των έργων αποκατάστασης ώστε το γρηγορότερο δυνατό να ανακουφιστούν οι πληγέντες και οι πληγείσες περιοχές. Ο Δήμος Κορινθίων δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικράτησε. Με σωστό σχεδιασμό και πρόληψη, ο Δήμος θα μπορούσε να είχε ανταποκριθεί καλύτερα. Ήταν γνωστά πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν, όπως για παράδειγμα τα ρέματα και οι χείμαρροι που δεν είχαν καθαριστεί.

4. Για τα προεκλογικά έργα βιτρίνας του κ. Πνευματικού. Η ανακατασκευή της οδού Ερμού γίνεται σε λάθος χρόνο και χωρίς συνεννόηση με τους επαγγελματίες. Το έργο γίνεται σε περίοδο υψηλής κίνησης στα καταστήματα και θα μπορούσε να είχε γίνει σε μια περίοδο χαμηλότερης κίνησης ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην αγορά. Όμως, προφανώς, η προτεραιότητα για τον κ. Πνευματικό δεν είναι η εξυπηρέτηση της αγοράς και των επαγγελματιών, αλλά οι προεκλογικοί του σχεδιασμοί. Σε ό,τι δε αφορά στα πλακάκια που θα τοποθετηθούν, ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι σαν τα πλακάκια που έχουν ήδη τοποθετηθεί στους πεζόδρομους που έγιναν επί θητείας του κ. Πνευματικού, τα οποία γλιστρούν και έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους πεζούς.

5. Για την πλατεία «Περιβολάκια» και την πεζογέφυρα. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται ήδη δείχνουν ότι το έργο βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του οφείλει να ελέγχει αυστηρά την τήρηση των προδιαγραφών ώστε να μην γίνουν προχειρότητες εις το όνομα της ικανοποίησης του χρονοδιαγράμματος. Ο όλος σχεδιασμός και η υλοποίηση βρίσκονται στον έλεγχο της δημοτικής αρχής η οποία είναι και υπεύθυνη και συνεπώς κρίνεται. Ομοίως τα ανάλογα ισχύουν και για την πεζογέφυρα στο τέρμα της οδού Κολιάτσου. Οι βασικοί άξονες είναι δύο σε αυτό το έργο. Πρώτον επιτέλους να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί σε χρήση σύμφωνα με το λόγο κατασκευής της και όχι να καταλήγει σε αδιέξοδο. Δεύτερον, πρέπει να ολοκληρωθεί σωστά γιατί διαφορετικά, ως έργο επιδοτούμενο από την ΕΕ με περισσότερα των 1,5 εκ €, ο Δήμος κινδυνεύει να κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα της επιδότησης, γεγονός που θα επιβαρύνει άμεσα τους δημότες. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο η «Συμμαχία Πολιτών» συμφώνησε να δοθούν τα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Να τονιστεί επίσης ότι η χρήση αυτής της γέφυρας ακόμα και σήμερα δεν είναι γνωστή. Αλλά εφόσον το έργο γίνεται, η «Συμμαχία Πολιτών» έχει σχεδιασμό ώστε να αξιοποιηθεί, ο οποίος και θα γίνει γνωστός ολοκληρωμένος στο νέο προεκλογικό πρόγραμμα που αφορά σε όλο το παραλιακό μέτωπο και την απορροή των υδάτων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog