Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος Θεοδόσης Τάσιος στην Κόρινθο

- Advertisement -

Ο σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Κορινθίας, αντιστέκεται στους άσχημους καιρούς και προσπαθεί να δημιουργήσει τακτικά πλέον πνευματικές οάσεις στην Κορινθία.

Αυτή την φορά στην Κόρινθο.

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 6.30μμ, Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» (Δαμασκηνού 57, Κόρινθος) επίτιμος προσκεκλημένος μας ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος Θεοδόσης Τάσιος
Σας περιμένουμε όλους με τιμή!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Καθηγητής κ. Θεοδόσιος Τάσιος, ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με έντονη επιστημονική παρουσία και ακτινοβολία όχι μόνο στο εσωτερικό και διεθνώς, είναι σε όλους μας γνωστός και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε τον διακεκριμένο επιστήμονα , τον σοφό δάσκαλο, τον εμβριθή επιφυλλιδογράφο, με μια μοναδική ευθυκρισία και ευαισθησία πάνω σε κοινωνικά πολιτικά και φιλοσοφικά θέματα, τον έξοχο ομιλητή και συζητητή, που συνδυάζει θετική σκέψη και ανθρωπιστική παιδεία, και πάνω από όλα τον πολιτικό και κοινωνικό άνθρωπο με σπάνια ευγένεια, ευπρέπεια ήθους και εντιμότητα. Αν θα θέλαμε με δυο λέξεις να σκιαγραφήσουμε την πολυσχιδή προσωπικότητά του θα τον χαρακτηρίζαμε homo universalis του καιρού μας.
Εκτός του διδακτικού του έργου ο κ. Τάσιος έχει σημαντικό τεχνικό και πλούσιο συγγραφικό έργο. Εκπόνησε μελέτες τεχνικών έργων τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα: H γέφυρα Αλφειού, η Γέφυρα Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, η γέφυρα Ευρίπου Χαλκίδας, η γέφυρα Σταυρούπολης Ξάνθης είναι μερικά μόνο από αυτά. Η κινητή γέφυρα του Ευρίπου την εποχή της κατασκευής της ήταν η μοναδική συρταρωτή γέφυρα στον κόσμο. Κατά βάση είναι γεφυροποιός, pontifex θα λέγαμε στα Λατινικά.
Συνέγραψε πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες και πάνω από 40 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές ενώσεις, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διασκέψεις, υπήρξε ομιλητής και εισηγητής σε πολλά συνέδρια. Η έρευνα και η επιστημονική του δραστηριότητα εντοπίζεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό, στη διατήρηση των μνημείων, στην αρχαία τεχνολογία και στη φιλοσοφία της τεχνολογίας, ακόμα και στη γλώσσα.
Δύσκολα θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς τις τιμητικές διακρίσεις του κ. Τάσιου. Περιοριζόμαστε σε μερικές μόνο: Έχει τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ναντζίν, του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.λπ. Έχει τιμηθεί με Μετάλλιο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκυροδέματος και με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαταναδες είστε εσείς οι 2 σχολιαστές!!φιλόσοφος είναι ο άνθρωπος φιλοσοφίες θα πει.πηγαίνετε να τον ακούσετε και θα δείτε!!Απλά πράγματα ☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog