Ένα από τα διασημότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, η Σαγράδα Φαμίλια, αποδείχθηκε ότι είναι αυθαίρετο.


Ένα από τα διασημότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, η Σαγράδα Φαμίλια, αποδείχθηκε ότι είναι αυθαίρετο. Σύμφωνα με το BBC, η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία θα καταβάλει 41 εκατομμύρια δολάρια στις δημοτικές αρχές, καθώς δεν είχε οικοδομική άδεια πάνω από 130 χρόνια.

Το επιβλητικό έργο του Αντόνι Γκαουντί, που ξεκίνησε να κατασκευάζετε από το 1882, έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO κι ακόμη βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η δήμαρχος Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία. Η Σαγράδα Φαμίλια είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το ποσό μέσα σε δέκα χρόνια. Σκοπός είναι η βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, της πρόσβασης στο μνημείο και να βοηθήσουν τη συνοικία που βρίσκεται το κτίριο.

Κάθε χρόνο, η Σαγράδα Φαμίλια δέχεται περίπου 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Η περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία, δέχεται άλλα 20 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η κυρία κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, όπου είναι η επέτειος των 100 χρόνων από το θάνατο του Αντόνι Γκαουντί.

Πηγή: valueforlife.gr