Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τα μνημεία της περιοχής μας.

- Advertisement -

Πριν δυο μέρες πήρα ένα μήνυμα από την Αγγλία από τον κύριο Ευάγγελο Παναγόπουλο που μου ανέφερε ότι έχει ταξιδιωτικό γραφείο εκεί με αντικείμενο την διοργάνωση επισκέψεων σε μνημεία
που δεν είναι τόσο γνωστά αλλά έχουν ενδιαφέρονwww.explorabilia.co.uk και τέτοια είναι τα δικά μας εδώ τα γερμανικά καταφύγια και η Ρωμαϊκή Έπαυλη.
Με παρακάλεσε να τον οδηγήσω εκεί και να του πούμε δυο λόγια γι αυτά.
Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  και είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κάποιος αυτά που είπε ο κύριος αυτός στην κάμερα του Φλοίσβου και πόσο μεγάλο μπορεί να είναι τα κέρδος του Λουτρακίου αν ο Δήμος αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε εδώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια προβολής και αξιοποίησης, των μνημείων του Β.Π.Π. και της Ρωμαϊκής Έπαυλης, δεν έχει βρεθεί μέσα στην τόση προβολή που γίνεται, ένας μικρός χώρος και γι αυτά.
Εμείς όμως , με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε, τουλάχιστον να έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη και να λέμε όταν αυτά τα μνημεία ο χρόνος και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις θα έχουν εξαφανίσει, κάναμε ότι μπορούσαμε, ότι οι δυνατότητες μας επέτρεπαν.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκτός από τον αθλητισμό, υπάρχει και ο πολιτισμός στο Λουτράκι και θα πρέπει και γι αυτόν να κάνουμε κάτι. Μπράβο στο Φλοίσβο που προσπαθεί για κάτι καλύτερο για την περιοχή του και το Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog