Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σχέδιο του Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις – Ποιοι θα ευνοηθούν

- Advertisement -

Το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις βασικές αρχές του οποίου περιέγραψε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε συνέδριο (Athens Law Forum on Taxation), περιλαμβάνει μείωση φόρων ανάμεσα στους οποίους είναι και ο ΦΠΑ…
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει τα εξής:
Ο συντελεστής φόρου εισοδήματος για μικρά ποσά (πιθανότατα έως 10.000 ευρώ) θα ανέλθει στο 9% από 22% που είναι σήμερα.
Ο φόρος επιχειρήσεων θα πέσει στο 20% από 29% σήμερα.
Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%.
Ο ΦΠΑ θα μειωθεί κατά δύο μονάδες: ο ανώτατος συντελεστής θα πάει στο 22% από 24% σήμερα και ο κατώτατος στο 11% από 13% σήμερα.
Ο ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση θα πέσουν στον κατώτατο συντελεστή, ενώ θα καταργηθεί ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά καταλύματα.
Θα αυξηθεί το όριο υπαγωγής στον ΦΠΑ για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις σε 25.000 ευρώ από 10.000 ευρώ (ακαθάριστα έσοδα) που είναι σήμερα.
Θα καθιερωθεί προοδευτική φορολογική κλίμακα με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή να είναι χαμηλότερος από το σημερινό που φτάνει – αθροιστικά, με το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης – στο 55%.
Θα καταργηθούν σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.
Θα καταργηθεί πλήρως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
Θα μειωθεί η ασφαλιστική εισφορά για την κύρια σύνταξη από 20% που είναι σήμερα σε 15%, σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog