Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ (26-10-1823)

- Advertisement -

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, “ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ”, στην Κόρινθο, το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.) πραγματοποίησε Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην απελευθέρωση του Ακροκορίνθου στις 26/10/1823.

 Η κ.Τόνια Τζαναβάρα, Έφορος της Πινακοθήκης και Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, ύστερα από το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των ομιλητών, διάβασε ένα δημοτικό τραγούδι, άμεσα συνδεδεμένο με το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης του Ακροκορίνθου.

 Ο κ.Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος – Λαογράφος, μίλησε για όλη την πορεία της Απελευθέρωσης του Ακροκορίνθου, αναφερόμενος σε πρόσωπα, και γεγονότα.

 Στην συνέχεια, η κ.Γιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, παρουσίασε τα Οθωμανικά μνημεία της περιόδου 1458-1823, στην Κόρινθο.

 Τέλος, ο Δρ. Σεγιέντ Μωχάμαντ Ταγκί Σχαριάτ – Παναχί, Ιστορικός – Οθωμανολόγος, μίλησε για την δημογραφική, οικονομική και οικιστική εξέλιξη της Κορίνθου στην διάρκεια του 18ου αιώνα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog