Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία

- Advertisement -

Επιβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της, αυτά που είχαν αποκαλύψει από νωρίς σήμερα πηγές του κόμματός της σχετικά με το μέλλον της τόσο στην Καγκελαρία όσο και στην ηγεσία του CDU…
«Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία» είπε στην ομιλία της κατά την συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματός της, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα. Η καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της να επιτρέψει στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να προετοιμάσει την διαδοχή της, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επιλέξει τον ή τη διάδοχό της ούτε θα στηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους. «Αισθάνομαι ότι η φάση αυτή είναι πλήρης ευκαιριών και αυτό είναι καλό διότι δεν τις είχαμε πριν από 18 χρόνια» δήλωσε η καγκελάριος. Ένα πρόσωπο προσκείμενο στην Μέρκελ, η γενική γραμματέας του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, και ένας επικριτής της και υποστηρικτής της στροφής προς τα δεξιά, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.

Η ανακοίνωσή της σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας της, επί 13 χρόνια, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Χαρακτήρισε τα αποτελέσματα στις εκλογές στη Βαυαρία και την Εσση απογοητευτικά και ανέλαβε την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Εξήγησε επίσης ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

 newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog