Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτράκι : Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στο Πάρκο Δεξαμενής (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Γεγονός αποτελεί η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων, στα πρότυπα του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, στο Πάρκο “Δεξαμενής” Λουτρακίου στην οδό Μάτση..

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού εντός της έκτασης του Πάρκου Δ. Μάτση στο Λουτράκι, μέσα από την ανάδειξη της περιοχής ως ένα χωρικά εκτεταμένο πεδίο τέχνης με εμφανή αναφορά σε παρεμβάσεις “Τέχνης τοπίου”.
Κεντρικό σημείο του έργου αποτελεί η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων και η αρχιτεκτονική του γραμμή θα είναι στα πρότυπα του αρχείου Ελληνικού θεάτρου. Εμπνευσμένο από το Αρχαίο Βουλευτήριο του Άργους, έργου του Πολυκλείτου, στην κλίμακα και το ύφος, το υπαίθριο θέατρο θα προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Το έργο οριστικού προϋπολογισμού 480.193,97€ υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018», σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 5182/9-10-2017 και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2017» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.

Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου χώρου εκπονήθηκε από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Το έργο θα συμβάλει στην διάχυση κοινωνικής και πολιτισμικής γνώσης, την ανάδειξη της περιοχής και τη διαρκή επισκεψιμότητα και λειτουργία που προάγει την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα μεταξύ των νέων, τους τοπικούς θεατρικούς φορείς και τα θεαματικά ακροατήρια.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωτα πρεπει να φτιαξετε τα πεζοδρομια να βαλετε καινουργιες πλακες να καθαριστετε την πολη και μετα να κανετε θεατρα και οτι αλλο θελετε αλληθεια ποσα δεντρα θα κοπουν για να φτιαξετε αυτο το θεατρο ποσοι περιβαντολογικη καταστροφη θα κανετε ε ποσοι

  2. 08:33 Πιστεύω ότι έχεις καταλάβει ότι και το τελευταίο χωριό της Ελλάδας έχει κάποιο θέατρο για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Αν πρέπει να κοπούν ή να μεταφερθούν 5 πεύκα για να γίνει το θέατρο ας κοπούν. Μην μείνουμε μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες.

  3. Φιλε 833 άμα είναι να γίνει κάτι καλό και 5 δέντρα να κόψουν δεν λέει τίποτα. Σίγουρα θα φυτέψει αλλά και μήπως θυμάσαι πως ήταν το πάρκο 30 -40 Χρόνια πριν??!Καλησπέρα ☆☆☆☆

  4. εγώ θυμάμαι Ανδρεα.Ειχε πολλά περισσότερα πευκα.Κοπικαν κάποια για το φάρδος του δρόμου,μετα αλλά λίγα για την καφετέρια,μετά αλλά λίγα για το σουβλατζίδικο,και άλλα λιγα για το γήπεδο ,αλλά λίγα για το θέατρο Παντελής Ζερβός.αλλα λίγα για τα όργανα γυμναστικής και την παιδική χαρά και πάει λέγοντας.Δεν τα κόβουν όλα να τελειώνει το πάρκο;

  5. Συμφωνώ αλλά αν γίνεται για καλό σκοπό!!Και μπορούν να φυτέψουν και άλλα. Εγώ έλεγα ότι ήταν σχεδόν εγκατελειμενο το πάρκο 30 40 Χρόνια πριν ενώ τώρα είναι κάπως καλύτερο και μπορεί να γίνει και ακόμα καλύτερο!Καλημέρα αδερφε! ☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog