Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αθανάσιος Γκίκας στην Διεθνής Έκθεση Τροφίμων στη Γαλλία

- Advertisement -
%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%84%ce%bf-5c466188401e3

Στο Παρίσι της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε, από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Sial, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα Aristoil συμμετείχε με δικό του ανεξάρτητο περίπτερο στην έκθεση στην οποία υπήρχαν δείγματα τυποποιημένου ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 από παραγωγούς – μέλη του προγράμματος Aristoil απ’ όλες τις χώρες συμμετοχής (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία).

Την έκθεση εκπροσώπησαν, εκ μέρους της ομάδας έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθανάσιος Γκίκας, η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας (Δ.Α.Ο.Κ) Μεσσηνίας κα. Κυριακή Αρχοντάκη και η γεωπόνος και Υπεύθυνη συντονισμού Φυσικού αντικειμένου του προγράμματος κα Κωνσταντίνα Μητροπούλου. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπροσωπήθηκε εξίσου και από τους υπόλοιπους εταίρους, με τον κ. Νίκο Κρημνιανιώτη, Υπεύθυνο του προγράμματος καθώς και τον κ. Προκόπιο Μαγιάτη, αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής να ολοκληρώνουν την ελληνική συμμετοχή. Στο περίπτερο του προγράμματος Aristoil παρευρέθηκαν και οι ίδιοι παραγωγοί – μέλη, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του προϊόντος τους. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα γευσιγνωσίας κάθε ετικέτας ελαιολάδου από το διερχόμενο κοινό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Θ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιου Γκίκα την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, προσκλήθηκαν και παρέστησαν τόσο στο περίπτερο του Aristoil όσο και της περιφέρειας οι εμπορικές ακόλουθοι της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία κα. Ευφροσύνη Μητά και κα. Μόνικα Παπαδοπούλου. Αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στο περίπτερό μας, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το πρόγραμμα Aristoil, όσο και για τη γενικότερη πορεία του ελληνικού ελαιολάδου στις ξένες αγορές. Συμφώνησαν μάλιστα στην πρόταση για την διοργάνωση από πλευράς τους event στην έδρα της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το οποίο θα γίνει με συμμετοχή του προγράμματος Aristoil. Κλείνοντας να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της έκθεσης κάποια εκ των ελληνικών δειγμάτων στάλθηκαν στην ελληνική Πρεσβεία της Γαλλίας και το μεγαλύτερο μέρος αυτών μεταφέρθηκαν στο Γαλλικό Ερυθρό Σταυρό.

Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύει την ιδιαίτερη βαρύτητα την οποία δίνει στο ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα παραμένει δίπλα στον παραγωγό φροντίζοντας μέσα από συμμετοχές σε εκθέσεις στην προώθηση του σε ξένες αγορές.

Αθανάσιος Γκίκας,

Νόμιμος εκπρόσωπος του προγράμματος Aristoil

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα

και Δασικής Πολιτικής,

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog