Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσελέντης: Κοιτάμε πάρα πολύ τον ανατολικό Κορινθιακό

- Advertisement -

Την είδηση ότι γίνονται σεισμικές ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Κορινθιακού

έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης.Ο ίδιος επισήμανε ότι ερευνούν την περιοχή του Κορινθιακού καθώς «σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν περιοχές που έχουν μαζέψει σεισμικό δυναμικό. Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».

Για το «χορό» των Ρίχτερ στη Ζάκυνθο είπε: «Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται όπως την περιμέναμε. Έχουμε πει ότι για αρκετούς μήνες μπορεί να έχουμε φαινόμενα ισχυρών μετασεισμών. Ένας μετασεισμός της τάξεως 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος. Ο πρωινός σεισμός εντάσσεται στα όρια της μετασεισμικής ακολουθίας”, δήλωσε. 

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νατες πάλι οι νταμιζανες!χαχαχα από τα καλύτερα σχόλια αδερφε.ρε αδερφε υπάρχουν ακόμα νταμιζανες??θυμάμαι πιτσιρικάς επεζα στην αυλή με την μπάλα και έσπασα μια νταμιζανα από αυτές τις χοντρές με τη καλαθουρα. Φωνή ο συχωρεμενος ο παππούς Αντρέας αλλά καθάρισε η γιαγιά η νταμαζενα που μου είχε αδυναμία.!!ωραία Χρόνια τότε αδερφε πιτσιρικακια να είχαμε μια μπάλα να πεζουμε και τίποτα άλλο! ☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog