Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για τον ΟΑΕΔ όσοι έχουν 4 παιδιά δεν είναι πολύτεκνοι υποστηρίζουν εργαζόμενοι του

- Advertisement -

Για τον ΟΑΕΔ όσοι έχουν 4 παιδιά δεν είναι πολύτεκνοι υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους εργαζόμενοι στον Οργανισμό σχετικά με την ρύθμιση για τις εργατικές κατοικίες…
Τον Απρίλιο του 2017 εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση 13097/661/13.04.17 σύμφωνα με την οποία ορίστηκε ενιαία τιμή παραχώρησης για τις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ, στο ύψος των 304.41 €/τ.μ. Σύμφωνα με το κεφάλαιο Α, Γενικές Ρυθμίσεις :

«..8. Εξακολουθεί η ισχύς της διάταξης που αφορά στην έκπτωση κατά 50% στο τίμημα παραχώρησης [§1 άρθρο 33 Ν2224/94 ΦΕΚ 112/Β/6-7-94] στους πολύτεκνους δικαιούχους που εμπίπτουν στην περίπτωση Α του Δευτέρου Κεφαλαίου. 9. Στους δικαιούχους κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ (νυν ΟΑΕΔ) με 3 ή 4 προστατευόμενα μέλη- παιδιά, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις περιπτώσεις χηρείας με ένα τουλάχιστον προστατευόμενο μέλος – παιδί, στις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑμΕΑ ,στις οικογένειες με μέλος με διαπιστωμένη αναπηρία 67% και άνω και στους συνταξιούχους κατά τον υπολογισμό του Τελικού Τιμήματος Παραχώρησης, όπως προβλέπεται στην παρ 4 των Γενικών Ρυθμίσεων, πραγματοποιείται έκπτωση 20 %».

Όπως υποστηρίζει η «Πανελλαδική Συσπείρωση Υπαλλήλων Εστίας και Κατοικίας ΟΑΕΔ» για το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ όσες οικογένειες έχουν τέσσερα (4) προστατευόμενα τέκνα δεν θεωρούνται πολύτεκνοι επομένως δεν τυγχάνουν των εκπτώσεων των πολυτέκνων οικογενειών απομείωσης κατά 50% του τιμήματος της κατοικίας τους αλλά ποσοστού μόνο κατά 20% παρότι η παράγραφος 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 ορίζει ρητά ότι « Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων ».

Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ επισημαίνουν επίσης ότι ένα επιπλέον πρόβλημα υπάρχει σε ότι αφορά την χρέωση του ύψους τιμήματος των κατοικιών των δικαιούχων που θεμελίωσαν δικαίωμα για παροχή της κατοικίας σε οικισμούς ή αγορασμένα διαμερίσματα, με προστατευόμενα μέλη πέντε παιδιών και άνω το οποίο υπολογίζεται μειωμένο κατά 50% (περίπτωση γ’ άρθρο 33 Ν. 2224/94). Στην περίπτωση Α της ΥΑ 13097/661/2018 όπου προβλέπεται έκπτωση 40% σε δικαιούχους που έχουν καταβάλει το 60% πριν την έκδοση του οριστικού τίτλου, η τιμή παραχώρησης για τους ανωτέρω δικαιούχους οφείλεται να υπολογίζεται μειωμένη κατά 50% .Δυστυχώς, αυτό μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται !!!

«Όμως θα θέλαμε να επισημάνουμε και το γεγονός ότι παρότι οι ρυθμίσεις ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 2 Οκτωβρίου 2017, δύο χρόνια πριν δηλαδή, οι αιτήσεις των δικαιούχων είναι κάτω του 50% των εν δυνάμει ωφελουμένων. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τόσο τον ΟΑΕΔ όσο και την πολιτική ηγεσία !!» καταλήγει η «Πανελλαδική Συσπείρωση Υπαλλήλων Εστίας και Κατοικίας ΟΑΕΔ»

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog