Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της Π.Γ. της ΛΑ.E.

- Advertisement -


Στην πρόσφατη (6/11/2018) συνεδρίασή της, η Π.Γ συζήτησε και αποφάσισε:…

I. Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις 14 και 28 Νοεμβρίου. Επαναβεβαιώθηκε η πολιτική στήριξη της ΛΑ.Ε στα εργατικά αιτήματα και επισημαίνεται η ανάγκη για τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού και πολιτικού ταξικού μετώπου ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ουσιαστική συναίνεση και της μνημονιακής αντιπολίτευσης.

II. Συζήτησε για την παρουσία της ΛΑ.Ε στις εκδηλώσεις για τα 45 χρόνια απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την επίκαιρη πάλη για την Ειρήνη, τη μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον ρόλο των ΗΠΑ και σήμερα, την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” και “ Έξω οι ΗΠΑ” παραμένει επίκαιρο λόγω των μνημονίων, της λιτότητας και της πρόσδεσης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πολιτική του ευρωατλαντικού άξονα. Πιάνουμε ξανά το νήμα του αγώνα ενάντια στη χούντα και το φασισμό σε μία εποχή που νοσταλγοί τέτοιων καθεστώτων που αναπτύσσονται στην Ευρώπη- και όχι μόνο- και σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται και στις κυβερνήσεις των χωρών τους.

III. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία αναφέρθηκε στην παρουσία του στο διαδικτυακό κανάλι «Επανελλήνισις» και την εκπομπή «Σπαρτιάτες» και επανέλαβε αυτοκριτικά ότι ήταν λάθος του το γεγονός ότι δεν ζήτησε να πληροφορηθεί την πολιτικο-ιδεολογική ταυτότητα του καναλιού, την οποία εάν γνώριζε θα είχε αποφύγει την εκεί παρουσία του.

Η Πολιτική Γραμματεία τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την περαιτέρω συλλογική επεξεργασία της επικοινωνιακής πολιτικής και παρουσίας των στελεχών του μετώπου και της υπεράσπισης του δικαιώματος της ΛΑ.Ε για ισότιμη εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Βεβαίως το ατυχές αυτό γεγονός, πέρα από την καλοπροαίρετη κριτική που προκάλεσε, έγινε αντιληπτό ως ανέλπιστη ευκαιρία και αφορμή για να ενταθεί, από κυβερνητικά και κατεστημένα κέντρα, η επίθεση στην ΛΑ.Ε και προσωπικά στον γραμματέα της.

Η Π.Γ. επισημαίνει πως η αναγνώριση λαθών αποτελεί πράξη πολιτικής γενναιότητας που δυστυχώς δεν συνηθίζεται στις μέρες μας, ιδίως από εκείνους που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη μνημονιακή ταξική ληστεία και στο ξεπούλημα της χώρας. Έχει όμως αξιακή σημασία για όσους και όσες είναι αριστεροί/ες.

Η ΠΓ της ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι η ΛΑΕ αποτελεί μέτωπο δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και ο προσανατολισμός της αφορά σε συμμαχίες με προτεραιότητα στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής, κινηματικής αριστεράς στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος φιλολαϊκής εργατικής διεξόδου από την κρίση, όπως με σαφήνεια περιγράφεται στο προγραμματικό της πλαίσιο και στις αποφάσεις των οργάνων της.

Επίσης, στην ίδια προγραμματική βάση απευθύνεται για μετωπική συμπόρευση και σε δημοκρατικές, πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις και συλλογικότητες, που έχουν να επιδείξουν δημοκρατική προσήλωση και αντιμνημονιακή συνέπεια, δεν αντιπαρατίθενται σε βασικές αρχές και αξίες μας, δεν αναπαράγουν εθνικιστικές αντιλήψεις και δεν υιοθετούν επικίνδυνες αντιπροσφυγικές απόψεις. Η ΛΑ.Ε έχει σταθερό προσανατολισμό στον αντιφασιστικό αγώνα, και με την πολιτική της δράση είναι απέναντι στην ακροδεξιά που αποτελεί δεκανίκι της πολιτικής του κεφαλαίου και προβάλλει σαν ανάχωμα της ριζοσπαστικής έκφρασης του λαού σεΕλλάδα και Ευρώπη.

Η Λαϊκή Ενότητα, παρά τις διώξεις που υφίστανται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι αγωνιστές, θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή διαρκώς παίρνετε θέση για περιφερειακά θέματα, όπως το αγροτικό ρεύμα που δεν αφορούν το σύνολο των πολιτών. Μπορείτε να πάρετε θέση για πιο δημοφιλή και επίκαιρα, όπως για τους μετανάστες που έρχονται μαζικά και ανεξέλεκτα στην Ελλάδα και προσφάτως στους Αγίους Θεοδώρους?

  2. Ναι, πιάστε γερά το νήμα του αγώνα ενάντια στη χούντα και το φασισμό, μην τυχόν και σας φύγει. Κι αν σας φύγει, δεν πειράζει. Θα επιστρέψετε εκληπαρώντας για συγχώρηση. Αλλά όπως έχει πει ο Ζουράρις, δεν είναι στο DNA του Έλληνα να παραιτείται. Και τον συμπληρώνω, ούτε στο DNA του Έλληνα να ταυτίζεται με προδότες.

  3. Ο Ζουράρις είχε πει πως δεν είναι στο DNA του Έλληνα να παραιτείται. Αλλά στο DNA του Έλληνα επίσης δεν είναι να ταυτίζεται με προδότες.

  4. καλο ειναι να διορθωσετε κ' την ορθογραφια σας!διαφορετικα θα εκλ-η-παρειτε(εκλιπαρω γραφεται) για κανενα διορισμο! ποιος σας προδωσε ''ρε'' λαμογια; ποιοι στηθηκαν στα τεσσερα για κανενα προγραμματακι; ποιος εσκυψε στο βερολινο κ' χαρακτηρισε ''ωριμη'' την αποφαση να παραμεινει στην εε κ' να γραψει στα παπουτσια του το δημοψηφισμα; ποιος ξεπλυνε τον κασιδιαρη κ' τον μελισσανιδη; η λαε; εμεις θα σας θυμιζουμε ποσο πουληταρια υπηρξατε!!!!!!! αν δε επικαλειστε τον ''ζουρλαρη'', καλα κρασια! οπως ελεγε κ' ο σιλλερ''με την βλακεια,ακομα κ' οι θεοι, πασχιζουν αδικα''!!!αντε κ' καλη οικουμενικη με τον κουλη κ' την φωφη!

  5. να βγεις κ' να πεις το ονομα σου,διαφορετικα θα σου απανταμε ανωνυμα! ενταξει; αν εχεις το θαρρος; δεν το εχεις ομως! μια ζωη πισω απο την κλειδαροτρυπα!

  6. Κι εμείς από πλευράς μας δεν δεχόμαστε ερωτήσεις, ούτε υποτασσόμαστε σε ανώνυμους και δη ανθρώπους που πρόδωσαν την τιμή που τους έκανε μερίδα του ελληνικού λαού, όσο ήταν μέλη άλλου κομματικού φορέα.

  7. οχι μονο υποτασσεσθε,οχι μονο εχετε εκχωρησει τα παντα,οχι μονο δεν εχετε τα κοτσια επωνυμα να πειτε την αποψη σας,οχι μονο εκλιπαρειτε για κανενα ΕΣΠΑ-υποχρεωση ειναι,οχι ρουσφετι- αλλα σερνεστε!!!!!

  8. Πολύ θα παρακαλάτε για να αντικαταστήσετε κι εσείς τους ανελ, ή να τους συμπληρώσετε, εκεί που φτύνετε να γλύφετε (μήπως είναι ανορθόγραφα και το γλύφω-φτύνω?) αλλά θα φάτε πόρτα που θα'ναι όλη δικιά σας! Υπομονή και ψυχραιμία σας συστήνουμε.

  9. ελα ντε που ειναι ανορθογραφο! ''γλειφω''ειναι!!! το ''γλυφω'' αφορα την επαφη! απο εκει βγαινει κ' το αναγλυφο κ'ο γλυπτης!!παιδακια ,εισαστε οντως για τα μπαζα!!!

  10. Καλύτερα ανορθόγραφοι παρά προδότες με τη βούλα και αχάριστοι. Έχουμε καθαρό κούτελο. Εσείς? Μήπως και το προδότες και αχάριστοι είναι ανορθόγραφα? Ρωτάμε γιατί άλλος έχει το όνομα κι άλλοι την χάρη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog