Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνθήκες πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο στη Τρίπολη

- Advertisement -


Μεθοδευμένα και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις υλοποιείται μια πολιτική που οδηγεί στην υποβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, σε νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, σε άθλιες συνθήκες σπουδών και ζωής των φοιτητών…

Είναι η πολιτική που βλέπει τον φοιτητή σαν πελάτη για την καφετέρια, το εστιατόριο, για να νοικιαστεί κανένα διαμέρισμα.

Το γεγονός ότι για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν υπάρχει καν φοιτητική εστία στους πέντε νομούς που λειτουργούν σχολές είναι η καλύτερη απόδειξη για τις παραπάνω εκτιμήσεις μας.

Έχετε διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων σε μια λογική «ράβε ξήλωνε». Έχετε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό ακόμη και τμημάτων των ιδιωτικοποιημένων εθνικών οδών. Την ίδια ώρα στην Τρίπολη ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο, βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση. Πρόκειται για ένα δρομολόγιο που πραγματοποιούν καθημερινά πολλοί φοιτητές από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πάνε στη σχολή τους ή στη λέσχη για φαγητό. Μάλιστα οι περισσότεροι μετακινούνται με τα πόδια αφού η συγκοινωνία πέρα από ανεπαρκής είναι και ακριβή. Όσον αφορά το δρόμο: Δρόμος στενός, γεμάτος λακκούβες που σε κάθε βροχή γεμίζουν λασπόνερα και κάνουν δύσκολη τη ζωή στους φοιτητές που δεν έχουν το προνόμιο να τους έχει πάρει αυτοκίνητο ο μπαμπάς τους για να πηγαινοέρχονται στη σχολή.

Δρόμος που δεν έχει πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, που επιπλέον δεν φωτίζεται επαρκώς, με αποτέλεσμα ειδικά το χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς, να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τους φοιτητές. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα αδέσποτα σκυλιά που συγκροτούν αγέλες στην περιοχή, καταλαβαίνεται για τι συνθήκες μιλάμε.

Είναι ανάγκη άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου Δήμος και Περιφέρεια να προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου.

Παράλληλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για απαλλοτριώσεις, ώστε να γίνει ένας σύγχρονος φωτισμένος δρόμος με πλατειά πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμο κλπ.

Ερωτάσθε:

Τι θα γίνει με το δρόμο προς το πανεπιστήμιο; τα πεζοδρόμια και τον ηλεκτροφωτισμό; και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog