Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμβαίνει τώρα:Καρχαρίας στο Λιμανάκι του Λουτρακίου(Φώτο)

- Advertisement -

Αυτή τη στιγμή κάνει βόλτες στα νερά του Λουτρακίου…

Ένας απρόσμενος επισκέπτης εμφανίστηκε σήμερα το βράδυ στη θάλασσα.

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακαρι να τον πιασει καποιος ειναι ωραιος μεζες ο κοσμος θα ηταν καλυτερος αν δεν υπηρχε κανενα σαρκοφαγο ζωο χλωριδας και οανιδας και οι θαλασσες θα ηταν καλυτερες αν δνε υπηρχαν σαρκοφαγα ψαρια και δηλητηριοδει ψαρια και μαλακια

  2. Εσύ 12:20 είσαι μέγα (και ανορθόγραφο) μαλάκιον! ?

    Υ.Γ. Πρόκειται για "Γλαυκοκαρχαρία".
    Είδος κοινό στον Κορινθιακό ΚΑΙ προστατευόμενο.

  3. Σε ένα άρθρο ποιο πάνω σε βίντεο για τον καρχαρία ένας "χειμερινος"κολυμβητής στεναχωρηθηκε που δεν είδε το καρχαρία. Αν έκανε μπάνιο και το έβλεπε κολυμπωντας θα έφτανε στην ουαλλια!!

  4. κ. Αντρέα Λέκκα Ουαλλία… μάλλον δεν ξέρεις από black χιούμορ… Αν τον έβλεπα τον καρχαρία ή θα έφτανα Ουαλλία ή στον άλλο κόσμο! ΧΙΟΥΜΟΡ φίλε! Ξεκόλλα! Αλήθεια εκεί στην Ουαλλία δουλεύεις ή σχολιάζεις συνέχεια στο loutraki blog???

  5. http://www.kathimerini.gr/327101/article/epikairothta/ellada/tromos-sth-8alassa-mezes-sth-steria
    «Ολα τα είδη της άγριας πανίδας είναι δυνητικά επικίνδυνα εάν νιώσουν ότι απειλούνται, ακόμα και τα φιλικά δελφίνια ή οι φώκιες», ξεκαθαρίζει ο κ. Αλέξανδρος Φραντζής, δρ Βιολογικής Ωκεανογραφίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος». «Γι' αυτό πρέπει να μπαίνουμε με προσοχή και σεβασμό στον κόσμο τους».
    «Ο καρχαρίας, κανονικά, δεν επιτίθεται στον άνθρωπο. Μάλιστα, καθώς είναι ζώο με οξύτατες αισθήσεις, σε περίπτωση που αντιληφθεί ανθρώπινη παρουσία φεύγει», σημειώνει ο κ. Φραντζής. Εκτός των άλλων, είμαστε τυχεροί στο ότι ο καρχαρίας δεν προτιμά το κρέας του ανθρώπου. Πολύ απλά δεν είμαστε ο μεζές του. Ο καρχαρίας προτιμά το κρέας της φώκιας ή άλλων ψαριών που είναι πιο λιπαρά και πιο θρεπτικά. Το πρόβλημα είναι ότι ο καρχαρίας δεν βλέπει καλά και συχνά μπερδεύει τον άνθρωπο με… φώκια. Εάν καταφέρει και αρπάξει τον άνθρωπο και τον δαγκώσει, σχεδόν αμέσως τον φτύνει! Μπορεί όμως να είναι πολύ αργά είτε λόγω της αιμορραγίας από τα τραύματα είτε λόγω πνιγμού, γιατί ο καρχαρίας παρασύρει το θύμα του κάτω από το νερό.

    Προς εξαφάνιση

    Πάντως, σήμερα το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν μάλλον οι καρχαρίες, που μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Πρόσφατη έρευνα στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο του Lenfest Ocean Program, κατέδειξε ότι ο πληθυσμός του σφυροκέφαλου καρχαρία μειώθηκε κατά 99,99% τα τελευταία 200 χρόνια. Η εξαφάνιση ενός είδους που είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα. «Η βασική αιτία είναι η υπεραλίευση που εξαφανίζει την τροφή τους. Ο καρχαρίας είναι στην κορυφή της θαλάσσιας διατροφικής αλυσίδας και πλήττεται ιδιαίτερα από τη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων», σημειώνει ο κ. Φραντζής.

    Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμβάσεις για προστασία κάποιων ειδών καρχαριών. Ειδικά δύο είδη προστατεύονται αυστηρά από τον νόμο: Πρόκειται για τον λευκό καρχαρία και τον καρχαρία προσκυνητή. «Εάν εμφανιστεί σε μια ακτή καρχαρίας δεν πρέπει να τον σκοτώσουμε, αλλά αφού απομακρύνουμε αμέσως τον κόσμο από τη θάλασσα, πρέπει να τον οδηγήσουμε στα βαθιά», τονίζει ο κ. Φραντζής.

    Αν και τα φαινόμενα απατούν, τα σαγόνια της αλόγιστης ανθρώπινης κατάκτησης της φύσης απειλούν πλέον και τρομερά ζώα όπως οι καρχαρίες.

  6. Εγώ που σας κάνω μαύρο χιούμορ συνέχεια δεν το έχετε καταλάβει. Όταν δεν δουλεύω φίλε-φίλη σχολιαζω τα δρώμενα του Λουτρακίου με φίλους,γνωστούς, εχθρούς,νέους ίντερνετ φίλους να περνάει η ώρα μου!και χαίρομαι και στεναχωριεμαι με αυτά που γράφουμε και διαβάζω ότι γίνονται στο ΛουτράκιΜΑΣ! Τέλος πάντων άμα κολυμπάς και δεις δίπλα σου το CUTTY SARK θα φτάσεις στα Καλλανησα από την τρομάρα σου και όχι κολυμπωντας αλλά θα πας από το βουνό!!Καλησπέρα φίλε! ☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog