Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μειωμένες συντάξεις φέρνουν οι νέες ασφαλιστικές εισφορές – Τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα

- Advertisement -

Μειώσεις ως 40% στις συντάξιμες αποδοχές τους θα υποστούν οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τους…

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί όταν οι αποδοχές 1.000 ευρώ με τις εκπτώσεις στις εισφορές φτάνει τα 665 ευρώ τότε η ανταποδοτική του σύνταξη δεν θα υπολογιστεί με βάση τα 1.000 ευρώ αλλά με βάση τα 665 άρα η μείωση στις συντάξιμες αποδοχές θα είναι αρκετά μεγάλη μέχρι και κατά 40%.

Έτσι όσοι πληρώσουν τις χαμηλές εισφορές θα έχουν επιπτώσεις στην προσδοκώμενη σύνταξη, ενώ ανάλογες θα είναι οι επιπτώσεις στην επικουρική και στο εφάπαξ. Κι αυτό διότι το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ επικούρησης και εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους, μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, οι οποίες θα υπολογίζονται 7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ επί του βασικού μισθού (586 ευρώ).

Για το λόγο αυτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας δίνει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους με αίτηση τους να καταβάλλουν υψηλότερο ασφάλιστρο για να μπορέσουν να «χτίσουν» μελλοντικά μία καλύτερη σύνταξη.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog