Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Ο Σταύρος Δρίτσας είναι ο διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής διπλωματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Advertisement -

Μια ακόμα διακρίση για το νεαρό συντοπίτη μας Σταύρο Δρίτσα, του οποίου η ελπιδοφόρα σταδιοδρομία ως σολίστ πιάνου στο εξωτερικό, αποτέλεσε το επιστέγασμα για την αναληψη εξέχουσας θέσης με μεγάλη σημασία για τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ανάμεσα σε πλήθος διακεκριμένων Ελλήνων των γραμμάτων, τεχνών κι επιστημών, ο Σταύρος επιλέχθηκε ως ο Επικεφαλής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Director of the Hellenic Institute of Cultural Diplomacy in the United Kingdom).

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, με έδρα την Αθήνα και Πρόεδρο τον Πέτρο Καψάσκη, αποτελεί τον μοναδικό φορέα άσκησης πολιτιστικής διπλωματίας παγκοσμίως. Με αυξανόμενο αριθμό παραρτημάτων σε όλο τον κόσμο, διοικούμενα από εξέχουσες προσωπικότητες του εξωτερικού, έχει ως κύριο σκοπό να αναδιαμορφώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσω της προβολής του πολιτισμού της μέσα από όλες τις πτυχές του.

Το παράρτημα Λονδίνου ίσως αποτελεί την κορωνίδα του Ινστιτούτου στο εξωτερικό, λόγω της σημαντικότητας της ίδιας της πόλης και του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει παγκοσμίως στην οικονομία, τέχνη, επιστήμη και πολιτική. Κληθείς να σχολιάσει τα νέα του καθήκοντα ο Σταύρος Δρίτσας:

“Η θέση του επικεφαλής για το Ινστιτούτο στο Λονδίνο ήρθε ως ένα ανέλπιστο δώρο σε μια περίοδο που έχω αρκετές συναυλίες στην Ευρώπη και είμαι αρκετά έως πολύ απασχολημένος, αλλά είναι μια θέση την οποία δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί κανείς. Ως καλλιτέχνης κι Έλληνας του εξωτερικού, θεωρώ τεράστια τιμή το να μπορώ να υπηρετώ την πατρίδα μου έστω από μακρυά, με το να ηγούμαι ενός οργανισμού που έχει σκοπό να αναβαθμίσει την πληγωμένη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Με περιμένει πολλή δουλειά, αλλά πιστεύω βαθειά πως με το υπό κατάρτιση διοικητικό συμβούλιο και την επιτροπή σοφών, αποτελούμενο από άτομα διεθνούς κύρους, Έλληνες και φιλλέληνες, θα κερδίσουμε το στοίχημα. Το οποίο είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τη χώρα μας, τους διαπρεπείς συμπατριώτες μας και τον πολιτισμό μας, να ξαναπάρουν τη θέση που αξίζουν.”

Το Loutrakiblog πίστεψε από την πρώτη στιγμή, στο ταλέντο του, τον προβάλλει γιατί αξίζει και είμαστε υπερήφανοι γιαυτόν !! 


Μπράβο Σταύρο !! Σου ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αξιος πρεσβευτής του τόπου μας στο εξωτερικό!!!

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ τα έχω πει και γράψει πολλές φορές σε άρθρα σας για το Σταύρο!Το παιδί με την θέλησή να πετύχει το καλύτερο για την σταδιοδρομία του σε ένα δύσκολο χώρο όπως είναι η μουσική και στο είδος του Σταύρου.πάντα επιτυχίες και οι θυσίες που έκαναν οι γονείς του για να τον βοηθήσουν σε καιρούς οικονομικά δύσκολους!!Ακόμα και ένα μπράβο στο loutrakiblog που παρακολουθεί την πορεία του Σταύρου και ενημερώνει τους συμπατριώτες μας για της επιτυχίες του που θα είναι ακόμα περισσότερες στο μέλλον!Καλησπέρα σε όλους και πάντα επιτυχίες στον Σταύρο ΜΑΣ! ☆☆☆☆

  2. Χαρούλα θα κάνει καμιά εμφάνιση τώρα τις γιορτές στο Λουτράκι όπως πέρσι?Άμα βρίσκεται στο Λουτράκι για Χριστούγεννα δεν θα πει όχι για μια εμφάνιση!Μου ήρθε αυτή η ιδέα και σας το λέω!☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog