Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΑΕ Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΛΑΕ Ν.Σμύρνης “Πολυτεχνείο 73 – Παλαιστίνη 2018 : Για λευτεριά και δικαιοσύνη”

- Advertisement -

Την Παρασκευή 16.11.2018 έγινε με σημαντική επιτυχία η εκδήλωση της ΠΕ της ΛΑΕ Ν.Σμύρνης με θέμα «Πολυτεχνείο ’73 – Παλαιστίνη 2018: Για λευτεριά και δικαιοσύνη».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρέσβης της Διπλωματικής Αποστολής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μίλησαν ο ακτιβιστής Nabil Hallak, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Φόρουμ για Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (International Forum for Justice in Palestine – οργάνωση αλληλεγγύης που από την ίδρυση της εδώ και τέσσερα χρόνια συνενώνει όλες τις τάσεις στο Παλαιστινιακό κίνημα και όλες τις αραβικές πολιτικές οργανώσεις και κόμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής συντονίζοντας τη διεθνή αλληλεγγύη στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης), ο Βαγγέλης Πισσίας, Ομ. Καθηγητής ΤΕΙ & Συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» και η Νάντια Βαλαβάνη, πρ. αν. υπουργός Οικονομικών. Εκ μέρους της ΠΕ της ΛΑΕ Ν.Σμύρνης τη συζήτηση συντόνισε ο Παναγιώτης Μπενούκας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Θεοδοσίου Atallah Hanna, το οποίο και ακολουθεί στο παρόν δελτίο. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στα ελληνικά.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ                               Αθήνα, Δευτέρα 19.11.2018   

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου  Atallah   Hanna  του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην εκδήλωση που οργανώνει η Λαϊκή Ενότητα Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, με θέμα: “ Πολυτεχνείο ‘73 – Παλαιστίνη  2018 : Για λευτεριά και δικαιοσύνη “.
 «Αξιότιμοι κυρίες  και κύριοι, αγαπητοί φίλοι του   Παλαιστινιακού λαού,
    Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε  να  μεταφέρω τον χαιρετισμό του Παλαιστινιακού λαού των Ιεροσολύμων και όλης τής Παλαιστίνης στην εκδήλωση που πραγματοποιείται από την Λαϊκή Ενότητα Νέας Σμύρνης με θέμα: “Πολυτεχνείο ΄73 – Παλαιστίνη 2018:  Για λευτεριά και δικαιοσύνη”.
        Οι σχέσεις των δύο λαών μας είναι άριστες γιατί έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες και αγωνίζονται για τις ίδιες αρχές. Οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι αγαπούν τον φίλο Ελληνικό λαό και τον ευγνωμονούν.
    Οι  Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες. Ο Παλαιστινιακός λαός καταδικάζει την τρομοκρατία. Είναι ένας λαός πού βρίσκεται υπό Ισραηλινή κατοχή  και αγωνίζεται για την ελευθερία, την ισότητα, την ευημερία, το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους και την άρση αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Είναι ένας λαός που υφίσταται διωγμό με σκοπό την αλλαγή της ταυτότητάς του.
Ο Παλαιστινιακός λαός ξέρει να θυσιάζεται, μπορεί όμως και να διδαχθεί πολλά από τούς Έλληνες πού θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την δημοκρατία, όπως στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Έχει χυθεί αίμα για να γίνει κάποτε η Παλαιστίνη  ένα υποδειγματικό κράτος με  παράδοση και πολιτισμό. Κράτος πού να σέβεται τούς πάντες χωρίς διακρίσεις.
     Στη  Γάζα 2.000.000 Παλαιστίνιοι ζουν στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Διαβιούν με συνθήκες χειρότερες από αυτές των πιο φτωχών λαών του κόσμου.
           Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που με τα πλοία τους έσπασαν το εμπάργκο και έφθασαν στη Γάζα για να προσφέρουν βοήθεια σε τρόφιμα, υγειονομικό υλικό  και άλλα.
     Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, εκφράζω την αγάπη και την αλληλεγγύη του Παλαιστινιακού προς τον Ελληνικό λαό για την υποστήριξή του στον αγώνα του για ελευθερία και ειρήνη.
       Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση και συγχαίρω θερμά όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.
Σας ευχαριστώ.»                     

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούτε που το είδα αδερφε!Στο τέλος 5 λεπτά στο ραδιο για το τελικό σκορ.όσο λιγότερο παίζει ο Μπιλ τόσο καλύτερα είναι για την ομάδα και για αυτόν.είπαμε είναι νωρίς, έχω εμπιστοσύνη στον κόουτς!☆☆☆☆

  2. Γερνάει ρε Αντρέα. Τον χρόνο κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει. Η μόνη που πιστεύει πως μπορεί να το κάνει αυτό είναι η πρώην αντιδήμαρχος που πρόσφατα παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το δημαρχιλίκι.

  3. Μπα ο Στιβ Γιατζογλου που πεζουν και την ίδια θέση!!Για την αντιδημαρχο τι να σου πω από τις φωτογραφίες και τα βίντεο μια "χαρά"την βλέπω!μου αρέσει και το κραγιόν της!☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog