Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού Α21: Δόθηκε η εντολή πληρωμής για την ε δόση

- Advertisement -

Επίδομα παιδιού Α21: Δόθηκε πριν από λίγο η εντολή και μπήκαν τα χρήματα για την καταβολή του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ…
Αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη δόση του επιδόματος παιδιού σε 880.000 δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ειδικότερα τα χρήματα θα φανούν στους δικαιούχους αργά το απόγευμα σήμερα Δευτέρα, ενώ σε περίπτωση που κάποιοι δεν τα δουν θα φανούν σίγουρα αργά το πρωί της Τρίτης.

Το επίδομα καταβάλλεται, όπως είχε αναγγελθεί σε 878.290 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος και ανέρχεται σε περίπου 200 εκ. ευρώ.

Μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, οι δικαιούχοι θα λάβουν και τα τυχόν αναδρομικά επιδόματα που δικαιούνται από την αρχή του 2018, σε περίπτωση που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση Α21 και δεν είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες πληρωμές Μαρτίου, Ιουνίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Επιπρόσθετα, άλλες 10.823 οικογένειες θα λάβουν αναδρομικά επιδόματα για παλαιότερα έτη συνολικού ύψους 6,6 εκ. ευρώ. Πρόκειται για υποθέσεις που ελέγχθηκαν και εκκαθαρίστηκαν από τον ΟΠΕΚΑ και αφορούν στο προηγούμενο σύστημα πριν το Επίδομα Παιδιού, καθώς ανατρέχουν κυρίως στο 2017 αλλά και παλαιότερα.

Συνεπώς θα πληρωθούν συνολικά 889.123 οικογένειες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 ενεργοποιείται εκ νέου αύριο και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Προσοχή, φέτος οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017.

Η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία για αιτήσεις Α21 που αφορούν στο Επίδομα Παιδιού 2018 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Να σημειωθεί ότι στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr και της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog