Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση στην Κόρινθο: “Φασισμός – Χρηματοοικονομικό σύστημα – Φτώχεια”

- Advertisement -

Εκδήλωση στην Κόρινθο: “Φασισμός – Χρηματοοικονομικό σύστημα – Φτώχεια”…

Τι είναι ο φασισμός, ποιες οι ιστορικές του ρίζες και πώς συνδέεται με το χρηματοοικονομικό σύστημα;

Πώς συνδέεται η εθνικιστική έξαρση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο, με το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς του πλανήτη;

Πόσο ευθύνονται οι κυβερνήσεις και η Ευρώπη-φρούριο;

Ποιες οι ευθύνες της Αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων, και ποιες οι λύσεις που μπορούν να προκύψουν στη μάχη με τον φασισμό ως πολιτικό σχέδιο καικαθημερινότητα στον δημόσιο λόγο;

H “Aντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου”,η “Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Κιάτο” και η “Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο” σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

“Φασισμός – Χρηματοοικονομικό σύστημα – Φτώχεια”

σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουμε τις απαντήσεις στα προβλήματα αυτά και να επεξεργαστούμε τις προτάσεις διεξόδου από το ζόφο που μας επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον.

Βασίλης Λιόσης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Χρίστος Τουλιάτος, αγωνιστής τοπικών κινημάτων Δ. Ζωγράφου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα: 6:30μμ, Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

(Κολοκοτρώνη 54, 1ος όροφος)

Aντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Κιάτο
Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Leon αδελφέ, μέσα έπεσες. Η αριστερά κυβερνά, άρα για τον σταλινικό φασισμό θα μιλήσουν, γιατί είναι επίκαιροι οι άνθρωποι. Απεχθάνονται τον ναζισμό, αλλά υιοθετούν και ακολουθούν κατά γράμμα τις γκαιμπελικές τακτικές προπαγάνδας.

  2. Γιατί δεν 'ερχεσθε να πάρετε θέση και να δώσει ο αντίλογός σας νόημα σε μια πραγματικά επικοδομητική πολιτικη συζήτηση;Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα

  3. Γιατί δεν έρχεσθε να πάρετε θέση και να δώσει ο αντίλογός σας νόημα σε μια πραγματικά επικοδομητική πολιτικη συζήτηση;Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα

  4. (Leon)
    Αγαπητή/έ 5:07 με καλύψατε. Θεωρείτε πως θα είμαι ο αντίλογος άρα μου δώσατε την απάντηση που ζητούσα. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας αλλά δεν χρειάζεται να παραβρεθώ, έχω συμμετάσχει σε αντίστοιχες πολιτικές κουβέντες αρκετές φορές και πλέον κρίνω εκ του αποτελέσματος την όποια ιδεολογία.

  5. Φυσικά και θα μιλήσουμε για την απαράδεκτη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης!Ελάτε να καταθέσετε την άποψή σας! Είστε ευπρόσδεκτοι!

  6. Τι εννοείς; Ποιός σε απείλησε; Εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο,είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο!Γιατί δεν έρχεσαι να το καταγγείλεις και να ξεμπροστιάσουμε τους ενόχους; Ποιές είναι αυτές οι οικογένειες που τις τρομοκρατούν κάποιοι; Για ποό λόγο; Γίνε λίγο σαφής! Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λες. Πρέπει να αντιμετωπισθεί.

  7. Ας μην έρθεις.Μας αρκεί που μας αγπάς!Δεν περίμενα όμως να φοβάσαι να καταγγείλεις αυτό που έκαναν στην οικογένειά σου.Καλό θα είναι να αναφέρεις τι έγινε,έστω και χωρίς να πείς ονόματα. Γράψτο εδώ να το ανφέρουμε ως περιστατικό. Η τρομοκρατική συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται.Μη διστάζεις.

  8. Ας μην έρθεις.Μας αρκεί που μας αγπάς!Δεν περίμενα όμως να φοβάσαι να καταγγείλεις αυτό που έκαναν στην οικογένειά σου.Καλό θα είναι να αναφέρεις τι έγινε,έστω και χωρίς να πείς ονόματα. Γράψτο εδώ να το ανφέρουμε ως περιστατικό. Η τρομοκρατική συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται.Μη διστάζεις.

  9. Σε ποιόν να το καταγγείλετε? Στην αστυνομία? Βάλλεται διαρκώς από τρομοκρατικές επιθέσεις με μολότοφ. Σε εισαγγελείς? Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου, καταγγελίες της Ράικου για άνωθεν απειλητικές παρεμβάσεις στο έργο της. Βόμβα στο εφετείο Αθηνών. Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου. Σε δημοσιογράφους? Επίθεση Ρουβίκωνα στο Πρώτο Θέμα, ξυλοδαρμός Μπογδάνου. Εξεπλάγη η μαντάμ! Τρομοκρατία στην Ελλάδα της δημοκρατίας? Ποτέ.

  10. Όλοι αυτοι που λες είναι τρομοκρατημένοι από αυτους που δηλώνουν ''αντιφασίστες''; Όποιος δηλώνει αντιφασίστας σε τρομοκρατεί; Νόμιζα οτι είχες κάποια προσωπική περιπέτεια.Αν κατάλαβα καλά ,στενοχωριέσαι που με την αριστερά ο παράδεισος Ελλάδα κατήντησε κέντρο ανομίας και ακολασίας από τους αντιφασίστες!Νόμος και Τάξη λοιπόν.Ας είναι και Νέα Τάξη!

  11. Τι σχέση έχει ο Λαφαζάνης; Γιατί δεν αναφέρεις το γεγονός -χωρίς ονόματα- και μετά θα τοποθετηθούν όλοι. 'Ετσι θα αποκαλυφθεί ο καθένας για το τι πράγματι είναι. Δεν είπες παραπάνω οτι ''τρομοκρατούν και τις οικογένειές μας''; Μετά το έριξες στον Ντογιάκο! Τι σχέση έχουν με την εκδήλωση στην Κόρινθο;

  12. Περί φασισμού δεν μιλάτε? Φασισμός είναι και η μη αποδοχή δικαστικών αποφάσεων με απολυταρχικά κριτήρια. Λες και οι φασίστες βομβιστές κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog