Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: “Φορτσάτη” Πηνελόπη φέρνει χιόνια σήμερα Πέμπτη 29/11!

- Advertisement -

Ο καιρός και φυσικά η “Πηνελόπη” το… έχουν πάρει απόφαση να “δώσουν” χιόνια ακόμα και στα πεδινά! Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Η Πηνελόπη είναι εδώ και ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση ακόμη και με χιόνια στα πεδινά, από την Πέμπτη, 29.11.2018, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα κεντρικά ορεινά, οι θυελλώδεις βοριάδες, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές στα νότια κυρίως παραθαλάσσια. Όλα αυτά ο καιρός θα… προλάβει να τα “δώσει” μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας 


που εκδόθηκε την Τετάρτη 28.11.2018 και… προκάλεσε η Πηνελόπη, από το απόγευμα της Τετάρτης το εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό συνοδεύεται από χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα, στο θρακικό πέλαγος και το Βόρειο Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 9 μποφόρ.
Πού περιμένουμε χιόνια την Πέμπτη, 29.11.2018

Την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα επεκταθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας, της Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στη Δυτική Ελλάδα. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια εκτιμάται πως θα είναι πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από 500 και στα νότια πάνω από 700 μέτρα.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα, ενώ στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 9 και κατά τόπους 10 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά τα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία μέχρι τη νύχτα της Πέμπτης οι βροχές θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως κάνει γνωστό, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από το windy.com 

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για το πού θα “χτυπήσει” η Πηνελόπη την Πέμπτη 29.11.2018

ΑττικήΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από 1.000 μέτρα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα) και πιθανόν τις πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια πάνω από 500 μέτρα και στα νότια πάνω από 700 μ.). Βαθμιαία βελτίωση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα στα κεντρικά και πάνω από 700 μ. στα νότια).
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8, τοπικά 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΖάκυνθοςΚαιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog