Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πεδίο μάχης το Παρίσι με δεκάδες τραυματίες

- Advertisement -

Εκατοντάδες συλλήψεις και πανικός στην Γαλλική πρωτεύουσα

Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ η βία εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Δείτε live: 

65 τραυματίες

Εξήντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις των λεγόμενων “ κίτρινων γιλέκων” στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία.
Μεταξύ των τραυματιών είναι και 11 αστυνομικοί.

Πάνω από 100 συλλήψεις και δακρυγόνα

Περισσότερες από 100 συλλήψεις έγιναν σήμερα στο Παρίσι στην διάρκεια διαδηλώσεων των λεγόμενων “κίτρινων γιλέκων” κατά της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ.
“Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις,” δήλωσε ο Φιλίπ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (BFMTV).
Ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεσδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σε μια απ’ αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog