Σε επικοινωνία του Loutrakiblog με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Ρουμελιώτη Γιώργο,θέσαμε ερωτήματα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το υδατοδρόμιο, τη Μαυρολίμνη και τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς επίσης και για τα προστατευτικά δίχτυα που φέτος δεν μπήκαν.

Σύμφωνα με όσα μας απάντησε ο κ. Ρουμελιώτης,οι ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου για τα ανωτέρω είναι οι εξής:

1) Εντός της προσεχούς εβδομάδος κατατίθεται στα αρμόδια Υπουργεία η Α΄ φάση της μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου προς έγκριση.

2) Έως τα τέλη Δεκεμβρίου κατατίθεται ο φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Λουτρακίου.

3) Έχει εγκριθεί έργο για τη προστασία της περιοχής “Καταρράκτες” από το Π.Δ.Ε. (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του Υπουργείου Ναυτιλίας και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης δύο ακόμα έργων και μελετών από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” χάρις τα οποία θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Λιμενικού Ταμείου για την ανάπτυξη των λιμενικών δραστηριοτήτων (λειτουργία λιμένος-Κρουαζιέρα-Υδατοδρόμια).

4) Εντός του 1ου εξαμήνου του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάθεση στο Λιμενικό Ταμείο του λιμένος Μαυρολίμνης και του λιμένος Αγ. Θεοδώρων για τον οποίο θα προχωρήσει και η δημοπράτηση.

5) Την άνοιξη του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για τη προστασία των λουομένων.

Ο κ. Ρουμελιώτης αποκάλυψε αποκλειστικά στο Loutrakiblog

ότι σε συνεργασία με το Δήμο και τη στήριξη των συναρμόδιων Υπουργείων προγραμματίζεται η διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στις αρχές Μαρτίου 2019 με θέμα:


 “ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ”.