Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξηλώνουν τη Μαφία: Δεκάδες συλλήψεις σε ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά της ιταλικής Ντρανγκέτα

- Advertisement -

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Νότια Αμερική την Τετάρτη, σε επιχείρηση κατά μελών της ιταλικής Ντρανγκέτα…Του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ιταλική αστυνομία και η Eurojust, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που επιβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των αρχών σε θέματα ερευνών για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ανέφεραν πως αυτοί που συνελήφθησαν είναι ύποπτοι για εμπόριο κοκαΐνης, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες και βία.

Η Eurojust είπε πως αστυνομικοί «πραγματοποιούν συλλήψεις και κατασχέσεις», αλλά δεν έδωσε αριθμούς. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, 90 άτομα έχουν συλληφθεί- ενώ στην ανακοίνωσή της αναφερόταν πως έχουν γίνει συλλήψεις και στη Νότια Αμερική.

Η επιχείρηση στόχευσε τις φαμίλιες της Ντρανγκέτα στο Λόκρι της νότιας Ιταλίας, στην περιοχή της Καλαβρίας, όπου βρίσκεται η «καρδιά» της οργάνωσης.

Στη Γερμανία οι επιδρομές της αστυνομίας επικεντρώνονται στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, όπου η Μαφία είχε παραδοσιακά μεγάλη παρουσία. Επίσης, έγιναν επιχειρήσεις στη Βαυαρία, τη Θουριγγία και το Βερολίνο. Οι ενέργειες αυτές λαμβάνουν χώρα μετά από έρευνες ετών, στις οποίες συμμετείχαν και αξιωματούχοι από την Ελβετία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση εναντίον φατρίας της Μαφίας από τη γερμανική αστυνομία σε γερμανικό έδαφος, αναφέρει το Der Spiegel- ενώ συμμετείχε και η αντιτρομοκρατική μονάδα GSG-9. Επιδρομές έγιναν σε περίπου 100 τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων πιτσαρίες, σύμφωνα με τη Bild.

Η Ντρανγκέτα είναι ένα από τα τρία κύρια συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας, μαζί με την Καμόρα (Νάπολη) και την Κόζα Νόστρα (Σικελία).

Η επιχείρηση της Τετάρτης έλαβε χώρα μία ημέρα αφού η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον νέο επικεφαλής της σικελικής Μαφίας και 45 άλλους υπόπτους ως μαφιόζους, δίνοντας ισχυρό πλήγμα στη Μαφία, που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από χρόνια δυσκολιών.

huffingtonpost.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog