Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Rap Media αρωγός στην πιο ξεχωριστή ημέρα από τις υπόλοιπες 364 του χρόνου!

- Advertisement -

Η Rap Media αποκλειστικός χορηγός Επικοινωνίας στην εκδήλωση Σεβασμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα:

«Η Εικόνα και το Βλέμμα – The Image and the Glance», με πρωτοβουλία της  Μαρίνας Γκόντα Διδάκτωρ Σορβόννης στην Ιστορία τέχνης, για τον εορτασμό της ΙΔΕΑΣ για την καθιέρωση μιας καινούργιας Ημέρας στο πλανήτη μας, την Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο!

Με μοχλό την Τέχνη και την υποστήριξη της μεγάλης οικογένειας των Εικαστικών δημιουργών , εορτάστηκε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου για το έτος 2018, η συνέχιση της προσπάθειας υλοποίησης της ΙΔΕΑΣ καθιέρωσης στον πλανήτη μας: 23 Οκτωβρίου Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο, όπως αυτή γεννήθηκε και κατατέθηκε πρώτη φορά επίσημα τον Μάιο του 2004 από την Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη.
Αυτή τη φορά στην πρωτεύουσά μας, Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Τέχνης ΤRIIART (Σταθμός Μετρό Συγγρού – ΦΙΞ ) στο Κουκάκι, στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με θέμα:  «Η Εικόνα και το Βλέμμα – The lmage and the Glance», συμμετείχαν 23 εξαιρετικοί καλλιτέχνες με την Επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Μαρίνας Γκόντα.
Ο φετινός εορτασμός προώθησης και καθιέρωσης της ΙΔΕΑΣ, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με την συνεργασία του Πολυχώρου Τέχνης TRIIART, της Καλλιτεχνικής Ομάδας «Μεταμόρφωση», του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων Χ.Ο.Ν .
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:
Μαρίνα Γκόντα, Επιμελήτρια της Έκθεσης, Δρ. Σορβόννης στην Ιστορία της Τέχνης
Κυριακός Μαριδάκης, Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ίδρυμα «Σαλαμίς»
Αικατερίνη Γλυκού, Αντιπρόεδρος Χ.Ο.Ν
Ο συντονισμός της  Έκθεσης έγινε από την Σοφία Παγώνη – Σκηνοθέτης, Χορογράφος
Πραγματοποιήθηκαν ολιγόλεπτες ομιλίες, με αναφορά στη γέννηση και εξέλιξη της ΙΔΕΑΣ, με όραμα δημιουργίας μιας κοινωνίας στην οποία ο σεβασμός και η προσφορά στον αναξιοπαθούντα Συνάνθρωπο θα είναι αυτονόητη Πράξη.
Ομιλίες πραγματοποίησαν οι:

Γιώργος Καρβουντζής , Σκηνοθέτης – Ηθοποιός , Πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών
Δημήτρης Αθανασίου, Δάσκαλος – Θεολόγος
Ειρήνη Παγώνη, Εικαστικός

Στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γκόντα ανταποκρίθηκαν οι:
Δημήτρης Παπαγεωργίου , Υποψήφιος Δήμαρχος  Σικυωνίων- Δικηγόρος
Γιάννης Σώκος , Δημοσιογράφος Συγγραφέας επικοινωνιολόγος
Αθανασούλη Έλενα , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της και η Sara Saure-Souflas, Ανταποκρίτρια της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης της Φινλανδίας (YLE)
Η οποία τόνισε τα εξής για την όλη πρωτοβουλία της κ. Μαρίνας Γκόντα.
«Ήταν μεγάλη χαρά να βρεθώ στην ομαδική έκθεση “The Image and the Glance” στον Πολυχώρο Τέχνης TRII ART HUB.  Θαύμαζα δυνατά, προσεγμένα και πολλές φορές συγκινητικά έργα εμπνευσμένα από τον κόσμο γύρω μας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι διαφορετικές τεχνικές και ύλες που είχαν χρησιμοποιηθεί και πως κατάφεραν να συνομιλήσουν τα έργα μεταξύ τους. Δημιούργησαν τελικά μια ενότητα, μια αρμονία στα μάτια του θεατή. H έκθεση προβάλλει μηνύματα για τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, εξάλλου η έκθεση συμπίπτει με την Παγκόσμια μέρα Σεβασμού στη ζωή και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ο καθένας καλλιτέχνης αποτύπωσε στο έργο του την δικιά του ματιά για το πώς αντιλαμβάνεται τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και την δικιά του άποψη για την κατάσταση στον πλανήτη μας. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε και στο μέλλον τέτοιες προσπάθειες στην Αθήνα!».
Αίσθηση ευχάριστη αλλά και βαθύ προβληματισμό , προκάλεσε η παρουσίαση αποσπάσματος από την Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, του θεατρικού έργου “Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα” της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, από τους ηθοποιούς: Λίζα  Αναγνωστοπούλου – Χρήστο Παναγιωτόπουλο – Γιώτα Παπά και Μαριλένα Σολωμού, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση θεατρικού αναλογίου που ενσωματώθηκε αριστουργηματικά στον επιβλητικό χώρο.
Η  Rap Media, επέλεξε να στηρίξει την εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας, ενώνοντας για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της μαζί με τους Εικαστικούς Δημιουργούς, στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου, την καθιέρωση της Ημέρας αλλά και την πραγμάτωση όλων όσων πρεσβεύει, στην καθημερινότητά μας. 
Με αυτή την ενέργεια και σε συνδυασμό ότι ήταν και πριν δυο χρόνια  χορηγός επικοινωνίας  στον εορτασμό της 23ης Οκτωβρίου με τον τουριστικό Διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου, προσφορά στο θεατρόφιλο κοινό της παράστασης «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα  από την «Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου» προς την καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση» για τον εορτασμό της ΙΔΕΑΣ αυτής. Η Rap Media, συμβάλει ουσιαστικά στην διάδοση αυτής της Ιδέας που γεννήθηκε από το 2004, αποδείχθηκε προφητική για το σήμερα και σίγουρα σηματοδοτεί για την  κόσμο μας την έναρξη ενός καινούργιου Πολιτισμού και κρύβει το όραμα της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ…  για μια καινούρια ποιότητα Ανθρώπου στον πλανήτη μας!
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ
Η ΙΔΕΑ αυτή γεννήθηκε μέσα από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Το λουρί του Σωκράτη» το οποίο είχε παρουσιαστεί στις 16/5/2004 σε πολιτιστική-φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Τζένη Καρέζη η οποία είχε οργανωθεί από την Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας (ΔΕΑΠΑΣ), του Δήμου Σικυωνίων, επί προεδρίας Σταυρούλας Σκαρμούτσου και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής. 
Ήταν τότε, στο κατάμεστο θέατρο Τζένη Καρέζη που η σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, πρότεινε να καθιερωθεί στον πλανήτη μας, μια Ήμερα Πράξης Προσφοράς και Σεβασμού και από την πρώτη στιγμή η Ιδέα αυτή γίνεται πράξη εφόσον τα χρήματα δόθηκαν για το ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ στην ακτή Ελεφαντοστού. Η Ιδέα αγκαλιάστηκε από την τότε δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Άγγελο Παπαγγελόπουλο και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS) κ. Μέρω Κεσεσίογλου η οποία και υποσχέθηκε την προσπάθεια για την καθιέρωση στα Ηνωμένη Έθνη. Μετά από 6 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011, η «Ελληνική Δράση Αφρικής» στηρίζει την Ιδέα και μαζί με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών κ. Μέρω Κεσεσίογλου, το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού με την καλλιτεχνική Ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καθιερωθεί η 23η Οκτωβρίου κάθε χρόνου ως μια καινούργια Παγκόσμια μέρα Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο. Συνδιοργανώνουν ανάλογη πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αθήνα, στην ‘’ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ’’, όπου  παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Θωμά Χαλβατζή «Το Μυστικό της Ζωής», από την Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας και τα έσοδα δόθηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού. Όλοι μαζί  με τα μικρά παιδιά της θεατρικής σκηνής μεταφέρουν την Φλόγα της Προσφοράς, στην μακρινή Αφρική, συμπληρώνοντας  έτσι  και το όραμα της «Ελληνικής Δράσης Αφρικής» για έναν καλύτερο κόσμο, που με την πολυετή δράση αγωνίζεται να ισχυροποιήσει το παγκόσμιο κίνημα για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Εν συνεχεία, το 2011 η Ομάδα «Μεταμόρφωση» με έδρα το Μούλκι Κορινθίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΟΗΕ «Σκεφτόμαστε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, δρούμε ΤΟΠΙΚΑ»  προτείνει η Ημέρα Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο να καθιερωθεί στον Δήμο Σικυωνίων και οργανώνει στις 23 Οκτωβρίου 2011 φιλανθρωπική εκδήλωση  με το θεατρικό έργο «Νεφέλες» του Αριστοφάνη  σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή. Στις 23 Οκτωβρίου γίνεται ο πρώτος  επίσημος εορτασμός, από το Κέντρο Πολιτιστικών και Ιστορικών Μελετών Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής “ΣΙΚΥΩΝ ΩΔΗ”, με πρωτοβουλία της κ. Μαρίνας Γκόντα-Διδάκτωρος Ιστορίας Τέχνης στην Σορβόννη και διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κιάτου μια εορταστική ημερίδα με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Πράξης Σεβασμού και Αλληλοβοήθειας στον Συνάνθρωπο».
Η ομάδα «Μεταμόρφωση» στις 3-10-2012 καλεί τον Δήμο Κορινθίων να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή. Έτσι, στις 17-11-2012 ο Δήμος Κορινθίων υπογράφει πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Koρινθίων και της παραπάνω ομάδας Πρωτοβουλίας και έτσι συνέβαλε δυναμικά στην ανάδειξη, τη διάδοση της ‘’ΙΔΕΑΣ’’ και υλοποίηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο» σε τοπικό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση αλληλεγγύης, όπου τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

 
 
 
 
 

Δείτε το ρεπορτάζ:
https://youtu.be/n9nNQzSs4Ec
https://youtu.be/KGFJzNYoW10

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog