Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κατασκευαστής ”Σωματείων” και υβριδικών σχημάτων εργοδοτικής συνεργασίας ο Καραγεωργόπουλος της ΓΣΕΕ

- Advertisement -

Μύδρους εξαπολύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης για τον Εκπρόσωπο Τύπου και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του  Καζίνο Ρίου κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο…

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου
Ο γνωστός κατασκευαστής “Σωματείων” για την λάθρα επιβίωση του στο συνδικαλιστικό κίνημα, γνωστός επίσης και για την κατασκευή υβριδικών σχημάτων εργοδοτικής συνεργασίας, αφού  σε απόλυτη σύμπνοια με την εργοδοσία – τόσα χρόνια – έφερε στο χείλος της καταστροφής το ΚΑΖΙΝΟ του Ρίου και οδήγησε στην απόλυτη ανέχεια όσους αγωνίστηκαν για το αυτονόητο – πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών -, τώρα που για κάποιους λόγους τα “έσπασε” μαζί της, βγήκε στην εκ του ασφαλούς αντίσταση.

 Εκ του ασφαλούς γατί έχει ήδη πληροφορηθεί ότι είναι σε εξέλιξη – με πρωτοβουλία της Τράπεζας – το σχέδιο εξυγίανσης των εταιριών των ιδιοκτητών του ΚΑΖΙΝΟ του Ρίου. Προφανώς για λόγους που δεν είναι ακόμα αντιληπτοί – θα φανερωθούν σύντομα – θέλει να ξαναπαίξει “παιχνιδάκια” σε βάρος των εργαζομένων που ελπίζουν και αγωνίζονται ώστε η εξυγίανση να διασφαλίσει ΟΛΕΣ τις θέσεις εργασίας και την εξόφληση ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων αποδοχών. Κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται συστηματικά το Υπουργείο Εργασίας.

Ας αφήσει λοιπόν ο κατ’ επάγγελμα κατασκευαστής Σωματείων και λοιπών υβριδίων τους λεονταρισμούς και τις απειλές ενάντια σε θεσμούς του Κράτους που προστατεύουν καθολικά και όχι επιλεκτικά την εργασία, όπως το Υπουργείο Εργασίας και το Σ.ΕΠ.Ε.

Ειδικά για το Σ.ΕΠ.Ε. πρέπει να πληροφορήσουμε τους εργαζόμενους του ΚΑΖΙΝΟ ότι, την περίοδο που ο γνωστός Καραγεωργόπουλος παρακαλούσε να μην γίνονται έλεγχοι, έχουν υποβληθεί και επιβληθεί:
Η αριθ. πρωτ. 6/16-05-2015 μήνυση για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών σε 23 εργαζόμενους, ύστερα από έλεγχο στην επιχείρηση.
Η αριθ. πρωτ. 1/07-09-2016 μήνυση για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών σε 260 εργαζόμενους, ύστερα από έλεγχο στην επιχείρηση και διενέργεια εργατικής διαφοράς.
Η από 07-03-2017 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, σε συνέχεια εργατικής διαφοράς 2 εργαζομένων για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών.
Η από 14-06-2017 μήνυση για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών σε 256 εργαζόμενους.
Πρόστιμο 25.000,00 ευρώ στις 27-07-2018, μετά από διενέργεια εργατικής διαφοράς.
Η από 10-09-2018 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, σε συνέχεια εργατικής διαφοράς για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών.
Επιπρόσθετα, μετά από γνωστοποίηση στο αρμόδιο τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αχαΐας της επικείμενης επίσχεσης εργασίας 2 εργαζομένων το Δεκέμβριο 2016 και 35 εργαζομένων τον Φεβρουάριο 2017, κλήθηκε άμεσα η επιχείρηση σε παροχή γραπτών εξηγήσεων με το αριθ. 160/27-01-2017 δελτίο ελέγχου και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο επιθεωρητών στις 05-05-2017.   Μου κάνει εντύπωση που ένας τόσο καταξιωμένος συνδικαλιστής δεν γνωρίζει για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ.

Προφανώς η ελεγκτική διαδικασία είναι το βασικό εργαλείο πίεσης για την προστασία της εργασίας, ποτέ όμως δεν θα αποτελέσει όργανο – παιχνιδάκι για σχέδια διαφόρων επιτήδειων, όπως ο λεγάμενος.

Ανδρέας Νεφελούδης
Γ.Γ.Εργασίας
.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog