Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι :Δράσεις για τα αδέσποτα ζώα

- Advertisement -

Κατά την διάρκεια δύο ημερών (1ης & 2ας Δεκεμβρίου 2018) περισυλλέγησαν και παρασχέθηκαν κτηνιατρικές υπηρεσίες σε συνολικά (42) αδέσποτους σκύλους και σε (18) γάτες, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο, παράλληλα με το τρέχον Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων
Συντροφιάς 2018-2019, στην μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην προστασία της δημόσιας υγείας, από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων, αλλά και στην αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πόλης μας και ολόκληρου του Δήμου.

Επρόκειτο για την 6η εθελοντική δράση Κτηνιάτρων για την παροχή υπηρεσιών καταγραφής, ηλεκτρονικής σήμανσης, στείρωσης και εμβολιασμού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που διαβιούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Η εν λόγω δράση διεξήχθη από την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Κ.Δ.Κ.Ε.), σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο, Κορινθιακή Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) «Αδέσποτη Πνοή» Παράρτημα Λουτρακίου, τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνιάτρους, της κας Μπελιβάνη Μαρίας και του κ. Λέκκα Ιωάννη οι οποίοι παραχώρησαν τα Κτηνιατρεία τους.

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου μας, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την CLUB HOTEL KAZINO LOUTRAKI για την φιλοξενία των μελών κτηνιάτρων – μελών της Εθελοντικής Δράσης Ελλάδος(Μ.Κ.Ο.).

Μέσω της ευγενικής χορηγίας τους, συνέβαλαν στην διεξαγωγή της εν λόγω δράσης του δήμου, που αφορά τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στην αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πόλης μας και ολόκληρου του Δήμου.ΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΕΛΕΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ?

  2. Όσοι τ'αγαπουν,τα έχουν σπίτια τους και τα φροντίζουν.Δεν τα πολλαπλασιαζουν για την κονομα, ούτε τα ξεφορτώνονται πετώντας τα απ' τα αυτοκίνητα τους.Αν όμως οι πραγματικοί λόγοι ειναι να εξαναγκαστούν οι κατοικοι να περιοριστούν μέσα στα σπιτια τους,και να κυκλοφορούν μόνο με αυτοκίνητο ,δεν το σκεφτήκατε.Αληθεια.Ποιος έχει συμφερον να μην μπορούμε να περπατησουμε περιμετρικά της πόλης;Να περπατήσουμε στην εξοχή;Να παίξουν τα παιδιά στα πάρκα;Να περπατησουμε στους δρόμους της πόλης;

  3. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog