Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφο-βόμβα: Η υπόθεση Πετσίτη στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

- Advertisement -

Οι κυβερνητικές διευκολύνσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη είχαν βρεθεί στο στόχαστρο και της   Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες….
Εγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα» έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην  υπόθεση Πετσίτη που ξεδιπλώνεται μέρα τη μέρα με νέες αποκαλύψεις για την πολυσχιδή δράση του μυστικοσύμβουλου του Μαξίμου. Στο έγγραφο με  ημερομηνία 2 Μαΐου 2017, ο τότε πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργος Παντελής, ζητά στοιχεία για τις οφειλές των εταιρειών Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και άλλων, συμφερόντων του τότε επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Οι περιπτώσεις αυτές φαίνεται ότι κίνησαν το ενδιαφέρον των ελεγκτικών Αρχών, λόγω ακριβώς των διευκολύνσεων που έτυχαν από τη ΔΕΠΑ, με ενδεχόμενη ζημιά εις βάρος του Δημοσίου. Λιγο πριν από την αποχώρηση του κ. Παντελή από την ηγεσία της Αρχής είχε ζητηθεί  «να αποσταλούν άμεσα τα αναλυτικά στοιχεία για τις ανείσπρακτες οφειλές καθώς και τυχόν ρυθμίσεις που έχουν γίνει από τις εν λόγω εταιρείες», όπως και «τα αντίγραφα εισηγήσεων της νομικής, οικονομικής κι εμπορικής υπηρεσίας της ΔΕΠΑ από το 2015 έως και σήμερα». Υπενθυμίζεται ότι στις φορολογικές δηλώσεις του 2016 και του 2017 ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται να λαμβάνει συνολική αμοιβή 200.000 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE που ήταν στόχος της έρευνας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Η εκτίναξη των απολαβών Το ερώτημα που μένει ακόμα αναπάντητο, είναι πώς ένας απασχολούμενος στον χώρο της εστίασης, με απολαβές 4.911 ευρώ ετησίως, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να έχει εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ, προερχόμενα από έναν κύκλο επιχειρηματιών φιλικών προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, ο Πετσίτης το 2015 έλαβε από την Ionios Financial (τελεί υπό εκκαθάριση) 17.500 ευρώ. Το 2016 δήλωσε απολαβές 72.693 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, 45.935 ευρώ από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, 32.500 ευρώ από την TAF Sports Marketing, 28.000 ευρώ από τη Forthnet, 20.032 ευρώ από την D-Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, και 5.000 ευρώ από την ΙΚΕ με την επωνυμία LMI. Συνολικές απολαβές της διετίας 316.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!! Το 2017 η ELFE αύξησε την αμοιβή του κατά 65%, φτάνοντάς τη στα 128.500 ευρώ, και οι συνολικές ετήσιες απολαβές του από τις υπόλοιπες υπηρεσίες στη Forthnet και την TAF ήταν 219.000 ευρώ.

Πηγή: Protagon.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως κατέπνιξαν τους θανάτους ανθρώπων στην Μάνδρα, στο Μάτι, την υπόθεση με την τρομοκράτισσα Ηριάννα, το ίδιο θα κάνει και τώρα η φασιστική κυβέρνηση. Το κολλητάρι του Παππά θα υποφέρει; Μιλάμε σοβαρά ρε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog