Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα μηνύματα του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

- Advertisement -

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο. Η απίστευτη συμμετοχή απέδειξε ακόμα και στους πιο καχύποπτους πολίτες πως η νίκη του μεγάλου φιλελεύθερου  κόμματος είναι αναμφισβήτητη
. Έδειξε ακόμα την τεράστια διαφορά ύφους και ήθους από την κυβέρνηση. Κι αυτό το γεγονός δεν είναι ένα απλό ευφυολόγημα. Όποιος παρακολούθησε αυτά που έγιναν στην αντισυγκέντρωση του Σύριζα στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί παρά να κατανόησε τη δύναμη της εικόνας του απερχόμενου και του επόμενου πρωθυπουργού.

Εικόνα  μιζέριας, θλίψης, διχασμού, παλαιοκομματισμού και αστυνομοκρατίας για τον νυν πρωθυπουργό, εικόνα δύναμης, αυτοπεποίθησης, οράματος για ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες για τον επόμενο. Εικόνα απόστασης από την κοινωνία του κ. Τσίπρα,  εικόνα σύμπραξης με την κοινωνία που είναι δίπλα της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μηνύματα διχασμού ο πρωθυπουργός, κάλεσμα ένωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες και όλους, αφού σε αυτόν το ωραίο αγώνα ανόρθωσης της χώρας μας κανείς δεν περισσεύει.

Οι κεντρικοί άξονες του συνεδρίου ήταν ξεκάθαροι: η πίστη και η δέσμευση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή της πορεία με ταυτόχρονο σεβασμό στην πολιτιστικής της ταυτότητα. Θετική και μόνον εντύπωση επ’ αυτού προκάλεσε η ομιλία του κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος τόνισε τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Ευρώπης, τις ευρωπαϊκές αξίες  που συνέθεσαν το κοινό βάθρο του πολιτισμού της, τονίζοντας μεταξύ των άλλων το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική. Ένα ακόμα κεντρικό σημείο αφορούσε το ζήτημα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει αυτήν την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Σ’ αυτό το σημείο δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η οποία ξεκίνησε με τη φράση: «πρώτα η πατρίδα». Γιατί, για εμάς στη Νέα Δημοκρατία είναι πράγματι στην καρδιά μας πρώτη η πατρίδα μας. Κατά τρίτον, κεντρικό διακύβευμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η πρόοδος της οικονομίας με δουλειές για όλους μέσα από τη διεύρυνση των επενδύσεων και τη μείωση του κράτους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην οικογένεια και προανήγγειλε πολιτικές ενίσχυσής της για να αντιμετωπιστεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δηλαδή το δημογραφικό.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου να μην αναφερθώ στο πολύ ενδιαφέρον παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου με πλήθος σύγχρονων θεμάτων και εξαιρετικούς ομιλητές. Παράλληλα, ένα από τα σημαντικότερα σημεία του συνεδρίου μας ήτα η εκλογή νέων ανθρώπων, αξιόλογων που ενεργοποιήθηκαν και  δραστηριοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τη λαίλαπα του Σύριζα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που μένει από το Συνέδριό μας είναι η ενότητα όλων μας στο κοινό αγώνα αποτίναξης ενός επαχθούς πολιτικού ζυγού, η πίστη μας ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια πατρίδα που μας αξίζει και η εμπιστοσύνη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι πράγματι αυτός ο μεταρρυθμιστής και σύγχρονος ηγέτης σε μια τόσο κρίσιμη ιστορικά και πολιτικά περίοδο.

Γιώτα Μπάγκα 
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Τα μελιτζανια να μην τα βαλεις πια" λέει το άσμα Αλέκο!!Επι την ευκαιρία!Η Ντόρα έριξε ένα κράξιμο στο Πανουλι 4χ4 και τον είπε "κότα τριλειρη και παραπουπουλομενη"!!!!Αυτά είναι ωραια. Αν και δεν την πάω με τίποτα την Ντόρα εδώ της βγάζω το καπέλο!! Κοτα Τριλειρη χαχαχα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog