Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη: «Βαλίτσες από την Βενεζουέλα με εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη»!

- Advertisement -

Εχουν προκύψει γραπτά ντοκουμέντα που δείχνουν ότι βαλίτσες με εκατομμύρια ευρώ έφευγαν από τη Βενεζουέλα για να καταλήξουν στα χέρια πολιτικών προσώπων στην Ευρώπη», αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» αξιόπιστη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας….

Το θέμα της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων και κινημάτων της Αριστεράς στην Ευρώπη από τη Βενεζουέλα έχει απασχολήσει έντονα την αντιπολίτευση στη χώρα, καθώς, όπως είχε δηλώσει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής Αλφόνσο Μαρκίνα, «από τις πωλήσεις του πετρελαίου κατά τη διακυβέρνηση του τσαβισμού έχουν εξαφανιστεί περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια».

Πολλά από τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν, υποστηρίζει η αντιπολίτευση, «για την εξαγωγή του τσαβισμού στην Ευρώπη».

Αξιόπιστη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο πως η έρευνα που διεξάγει εδώ και περίπου δυο χρόνια μια ανεξάρτητη επιτροπή, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, για τις ροές χρήματος από τη Βενεζουέλα προς την Ευρώπη, έχουν αποδώσει καρπούς. Από την έρευνα αυτή προκύπτει, πλέον και με έγγραφα ντοκουμέντα, πως πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη έχουν λάβει χρηματοδότηση, κυρίως την περίοδο 2008-2013.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει πως εκτός από την περίπτωση των επικεφαλής των Podemos στην Ισπανία, υπήρξε χρηματοδότηση και άλλων πολιτικών προσώπων στην Ευρώπη.

Εχουν προκύψει γραπτά ντοκουμέντα που δείχνουν ότι βαλίτσες με εκατομμύρια ευρώ έφευγαν από τη Βενεζουέλα για να καταλήξουν στα χέρια πολιτικών προσώπων στην Ευρώπη», αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» αξιόπιστη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας και προσθέτει: «Να είστε σίγουροι πως αν ανατραπεί το καθεστώς της Βενεζουέλας, εκτός από τον Νικολάς Μαδούρο πολλά άλλα πρόσωπα, ακόμη και στην Ευρώπη, που είχαν συναλλαγές με το καθεστώς, θα χάσουν τον ύπνο τους».

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση των Podemos στην Ισπανία έχει αποδειχθεί με ντοκουμέντα πως οι ιδρυτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, είχαν λάβει από το καθεστώς της Βενεζουέλας περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια, μέσω ενός ινστιτούτου (CEPS) που παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη στον Τσάβες.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή είχε καταθέσει σε Ισπανούς δικαστές που τον επισκέφθηκαν στις ΗΠΑ όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ισέα.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog