Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό τα Χριστούγεννα με χιόνια, κρύο και βροχές

- Advertisement -

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από αύριο παραμονή Χριστουγέννων και την 25η Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές, χιονόνερο, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας….

Περίπου ίδιος μάλιστα θα είναι ο καιρός και στις 26 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου, χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά ημιορεινά.

Τα φαινόμενα στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Την ίδια μέρα αναμένεται πτώση του υδράργυρου από το βορρά προς το νότο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog