Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι αποκαλύπτει το πώς τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα όταν τελειώσετε το φαγητό

- Advertisement -

Είτε πρόκειται για ταβέρνα, εστιατόριο ή σπίτι, δίνετε μηνύματα για το αν σας άρεσε το φαγητό, αν το σιχαθήκατε ή αν θέλετε και άλλο…


Λένε ότι μια φωτογραφία λέει χίλιες λέξεις και περίπου τόσες αποκαλύπτει και ο τρόπος που τακτοποιείτε τα μαχαιροπίρουνα σας.

Έτσι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου υπάρχει πληθώρα προσκλήσεων για φαγητό, καλό είναι να ξέρετε τι σημαίνει το που τοποθετείτε το μαχαιροπίρουνο σας όταν τελειώσετε το γεύμα σας. Είτε πρόκειται για ταβέρνα, εστιατόριο ή σπίτι, δίνετε μηνύματα για το αν σας άρεσε το φαγητό, αν το σιχαθήκατε ή αν θέλετε και άλλο.

Το Eat Drink Play αποκαλύπτει τι σημαίνει η στρατηγική τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων πάνω στο πιάτο.

«Δεν έχω τελειώσει»

HUFFPOST GR

Αν δεν έχετε τελειώσει ακόμα το φαγητό σας, αλλά κάνετε ένα διάλειμμα συζητώντας με τους συνδαιτημόνες, τότε αυτή είναι η κατάλληλη τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων ώστε να μην σας πάρει το πιάτο η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος. Το μαχαιροπίρουνο σας να σχηματίζει ένα ανάποδο V.

HUFFPOST GR
Αποδεκτό είναι και να μην ακουμπάνε τα μαχαιροπίρουνα, αν θέλετε να συνεχίσετε το φαγητό σας σε λίγο. Βάλτε λοξά το μαχαίρι και κάθετα το μαχαιροπίρουνο, δίνοντας και πάλι το ίδιο μήνυμα.

«Έχω τελειώσει»

HTTPS://EATDRINKPLAY.COM
Αν έχετε τελειώσει το φαγητό και θέλετε να σας πάρουν το πιάτο, τότε τοποθετήστε παράλληλα πάνω στο πιάτο τα μαχαιροπίρουνα. Δεν έχει σημασία προς τα που θα κοιτάνε, απλώς να είναι παράλληλα και δίπλα-δίπλα.

«Είμαι έτοιμος για το επόμενο πιάτο μου»

HUFFPOST GR
Αν είστε καλεσμένος κάπου πιο επίσημα και το δείπνο περιλαμβάνει πρώτο πιάτο, ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, τότε η σταυρωτή τοποθέτηση του μαχαιροπίρουνου υποδεικνύει ότι έχετε τελειώσει με το πιάτο που έχετε μπροστά σας και θέλετε να σερβιριστείτε το επόμενο.

«Το φαγητό ήταν τέλειο»

HUFFPOST GR
Αν θέλετε να περάστε το μήνυμα ότι το γεύμα σας ικανοποίησε ιδιαιτέρως, τότε, αφού τελειώσετε, βάλτε το μαχαιροπίρουνο σας όχι μόνο παράλληλα, αλλά και κάθετα. Ετσι η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος θα καταλάβει ότι σας άρεσαν πολύ τα φαγητά.

«Το φαγητό ήταν χάλια»

HUFFPOST GR

Το πιο σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των φαγητών που γευτήκατε είναι να τοποθετήσετε σταυρωτά το μαχαιροπίρουνο πάνω στο πιάτο, σχηματίζοντας ένα Χ,με το μαχαίρι να είναι ανάμεσα από τα δόντια του πιρουνιού.

huffingtonpost.gr
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον μπερδεύουν τον φίλο μου τον Β.Β! Αυτός δεν το αφήνει το μαχαιροπιρουνο!!! δεν μας είπατε άμα κρατάς το μαχαιροπιρουνο τη σημαίνει???Να προσέχεις τώρα με τις πίτες μην φας κάνα φλουρί!!

  2. xaxaxa..
    Στα καταγώγια μήπως καταλαβαίνουν οι σερβιτόροι ξέρουν
    τι σημαίνουν αυτά…!!?? χαχαχαχαχαχα….
    Ωραίο και αυτό… με έκανε και γέλασα…!!
    Βρε μπακαλιάρε σκορδαλιά… χαχαχαχα… ακόμη γελώ…

  3. ΥΓ Το ότι δεν έχω τελειώσει ακόμη.. σημαίνει ότι το μαχαίρι και το πιρούνι είναι μπρούμυτα αριστερά και δεξιά του πιάτου….
    Σάμπως έχετε πάει και πέραν από τα υπόγεια στην ζωή σας…??

  4. Μας βλέπω να κάνουμε ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στο loutrakiblog ?????!δεν χρειάζετε να το χοντρινουμε !σου έκανε ένα αστειάκι όπως πάντα και Σισέ έτοιμος να του πεις τα κάλαντα !!!Καλη χρόνια και στους δυο και έχετε ολόκληρο χρόνο για τηλεσκόπια σκορδαλιά και μαθήματα πάσης φύσεως στους αναγνώστες του μπλοκ! Καλή Πρωτοχρονιά στους υπόλοιπους φίλους και φίλες σχολιαστές του μπλοκ και φυσικά στο «ηρωικό» loutrakiblog που μας ανέχεστε 365 μέρες το χρόνο!???

  5. Το γέλιο κάνει καλό. Καλά κάνεις και γελάς, το χρειάζεσαι για να βάλεις με το δεξί το νέο έτος πρασινοφρούραρχε. Πρόσεχε μόνο μην πλαντάξεις στα γέλια και καταπιείς την μασέλα σου και τρέχουμε μετά. Έλα, συνέχισε να γελάς αλλά κοσμίως και ανδροπρεπώς, αν με εννοείς κομμάτι.

  6. Καλά λέει ο άνθρωπος. Είναι πολιτισμένος. Ο πολιτισμός τρέχει από τα μπατζάκια του! Έχει περάσει και από το Τσίκαγο με μάτσο τα ντάλλαρς στην τσέπη όπου γυρνούσε στα καλύτερα ταβερνεία της πόλης με κάτι κοριτσάκια ζάχαρη δίπλα του, ενω οι ρέστες φώναζαν με λάγνο ενθουσιασμό, κορίτσια ο μπαρκουλίδης και μαζεύονταν να του κόψουν μια τρίχα από τις μεταξένιες του φαβορίτες. Απίθανες εποχές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog