Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ομορφότερο κλείσιμο για το 2018 από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου

- Advertisement -
Δεν θα μπορούσε να είναι ομορφότερο το κλείσιμο του 2018 …
Μια εκδήλωση που αξίζει πολλών συγχαρητηρίων και επαίνων σε όλους τους συντελεστές !

Άρωμα….Βιέννης είχε η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου που δόθηκε σήμερα στο Δημοτικό Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο !

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του συνεδριακού και εκλεκτοί προσκεκλημμένοι έδωσαν το παρών οι Βουλευτές κ. Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας οι Γιώργος Πετρίτσης, Απόστολος Παπαφωτίου και Θανάσης Γκίκας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Επιβατινού Πένυ, ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου κ. Στάμου Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παντελέου Κώστας, ο πρώην δήμαρχος Ιωάννης Γιωτάκης κ.α..
Χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε ο κ. Τάσος Σακελλαρίου μεταφέροντας τις ευχές και τις ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Γκιώνη, οποίος απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συνεχίζοντας της παράδοση της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας (στα πρότυπα της Φιλαρμονικής της Βιέννης)  ” V I E N N A  T A L E S”!..και στην κυριολεξία μάγεψε το κοινό και απέσπασε θερμότατο χειροκρότημα !

Ήταν ένα επετειακό αφιέρωμα στους διάσημους Βιεννέζους σύνθετες Johann Strauss, Josef Strauss, Franz Suppe, Joseph Haydn, Joseph Hellmesberger, Franz Schubert, Franz Lehar & Johann Schrammel. Συνθέτες που διαμόρφωσαν την πολιτιστική ατμόσφαιρα της Βιέννης ασκώντας τεράστια επιρροή στο μουσικό στερέωμα και αφήνοντας ως κληρονομιά υπέροχες μελωδίες, το γοητευτικό ρυθμό του βιεννέζικου βαλς, συμφωνίες, όπερες και οπερέτες.

Οι διάσημες πόλκες της δυναστείας των Strauss, τα ωραιότερα βαλς του Franz Lehar, βιεννέζικα εμβατήρια και εισαγωγές από όπερες συνέθεσαν μεταξύ άλλων ένα πλούσιο και άκρως εορταστικό πρόγραμμα που μας μετέφερε στην ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Αυστρίας τον 18ο και 19ο αιώνα!

Στη συναυλία συμμετείχε η ομάδα χορού της Έλενας Μιχαηλίδου.
την Ορχήστρα διηύθυνε ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
Παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας
Eπιμέλεια Χαρά

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog