Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Έτσι ήταν η οδός Χατζοπούλου το 1970, το 1980 και σήμερα ! Θυμάστε ;;

- Advertisement -

To πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Ανδρέα Σιώκου δε μας αφήνει να ξεχάσουμε ! Θυμούνται με νοσταλγία οι παλιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι …

Εχουμε την εντύπωση πως οι ημερομηνίες είναι λάθος, αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Πιστεύουμε πως η πρώτη φωτογραφία είναι της δεκαετίας του 1980 και η δεύτερη του 1990 όπου και έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την οδό Χατζοπούλου στο Λουτράκι, λίγο πριν φτάσουμε στο Πάρκο Δεξαμενής !

Στην πρώτη φωτογραφία υπήρχε όπως βλέπετε το γεφυράκι πάνω από το ρέμα, που οδηγούσε στο λιοτρίβι του Σέγκα. Οι μαθητές χρησιμοποιούσαν το γεφυράκι για να κόψουν δρόμο και να πάνε στο Γυμνάσιο. Κάποτε η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που ξεχείλισε το ρέμα και χρειάσθηκε η βοήθεια του στρατού με τα φορτηγά τους, ώστε να μεταφέρουν τους μαθητές από τη μια μεριά στην άλλη !

Στη δεύτερη δεκαετία η εικόνα είναι διαφορετική. Εχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, το ρέμα πλέον είναι υπόγειο και έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος.

Σήμερα ανεβαίνοντας την οδό, υπάρχει αριστερά  μια όμορφα διαμορφωμένη πλατεία και ….πολυκατοικίες γύρω γύρω….

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1970
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ Ο ΓΙΩΤΑΚΗΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ
    ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

  2. Αξέχαστες εποχές, τότε που ο Ανδρέας ης αλλαγής μεσουρανούσε και άλλοι περίμεναν διορισμό στο δημόσιο από τον Κατσιφάρα!!! Αντρέα με πιάνεις?

    • Να ανοίξουμε το θέμα ποιος μπαχτσέ και ποιος όχι γιατί θα εκτεθούν παρά πολλοι.το μόνο που αναφέρω είναι πως και γιατί μετά την πλημμύρα του1994 έγινε εκεί που έσπασε το ρέμα αυτό που υπάρχει τώρα και αν είναι νόμιμο.οι απαντήσεις στους τότε άρχοντες.να ευχωμαστε να μην ξαγινει τίποτα γιατί τότε αληθινά είμαστε τυχεροί που σταμάτησε η βροχή.ναι κύριοι ειμασταν εκεί γιατί εκεί ζούμε.Να

  3. Ε, πάρε τότε κι εσύ ένα τηλεσκόπιο. Να συμβουλευτείς τον ανθυπίλαρχο γιατί είναι εξπέρ στο ποια έχουν εμβέλεια Ουαλλίας-Αθηνών-Λουτρακίου! Τι λες ανθυπίλαρχε? θα μοιραστείς τις τεράστιες αστροφυσικές και αστροτεχνολογικές γνώσεις σου με συγγενή ή είσαι μοναχοφάης?

  4. Τηλεσκόπιο έχω αν θέλετε το πιστεύετε ??Πάντως δεν έχω εμπειρίες για συμβουλές !,!Συμβουλες πάντα καλοδεχούμενες ??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog