Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”: Αποκλεισμένα χωριά, απεγκλωβισμοί οδηγών – Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

- Advertisement -

Σαρώνει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας. Μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων από την Τροχαία, ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τις πολικές θερμοκρασίες. Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθιτικές αλυσίδες…


Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας και η επέλαση του «Τηλέμαχου» έφερε τα χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια. Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνησή των οχημάτων με την διακοπή της κυκλοφορίας σε περιφερειακούς δρόμους, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ενώ γίνονται συστάσεις για χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87-5c4651fa6735b
Χιόνι στη Δροσιά Διονύσου  EUROKINISS

Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας
Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

Αναλυτικότερα:
– στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, και αποκαταστάθηκε στις 8.30.

– στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

– επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87-5c4651fb8947d
Το χιονισμένο Κρυονέρι
%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87-5c4651fb8947d
Το χιονισμένο Κρυονέρι
%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87-5c4651fb8947d
Το χιονισμένο Κρυονέρι

Θεσσαλονίκη: Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο με το ενός έτους παιδί του
Ένας πατέρας και το μόλις ενός έτους παιδί του εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον επαρχιακό δρόμο Σοχού–Μαυρούδας, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε στις 23:50, το όχημα ακινητοποιήθηκε όχι από χιονόπτωση αλλά από αιφνίδιο ανεμοσούρι. Κλιμάκιο πυροσβεστών με τη συνδρομή αλατιέρας του Δήμου απεγκλώβισαν τον πατέρα και το παιδί του από το χιόνι που έφτανε στο οδόστρωμα τους 70 πόντους.


Προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η χιονόπτωση. Από τις πρώτες πρωινές ώρες διεκόπη στη εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Καλυφτάκη στην Κηφισιά. Σε ποια άλλα σημεία τοΠροβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνται από σήμερα το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνον, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού. Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δικτυο της χώρας. λεκανοπεδίου έχει διακοπεί.

Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια
Αδύνατη λόγω του ύψους του χιονιού είναι η πρόσβαση στις τοπικές κοινότητες Μακρυχωρίου, Βρύσης και Κρεμμαστού στην Εύβοια, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87-5c4651feb7071
Μηχάνημα αποχιονισμού στη Δροσιά  EUROKINISSI

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκόπελο
Αποκαταστάθηκε τελικά η βλάβη που υπήρξε λόγω της κακοκαιρίας στο δίκτυο της ΔΕΗ της Σκόπελου, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση στο νησί να έχει επανέλθει. Υπενθυμίζεται πως η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έχει πλήξει τις Σποράδες και ιδιαίτερα το νησί της Σκοπέλου τις τελευταίες ώρες, καθώς το χιόνι έχει καλύψει όλοκληρο το νησί.

Τα σχολεία στη Σκόπελο δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη για την ασφάλεια των μαθητών. Στα ορεινά του νησιού, το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ πυκνό είναι το χιόνι ακόμη και μέσα στη πόλη. Στο οδικό δίκτυο δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα. Τουλάχιστον δέκα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να κρατηθούν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί.

Θερμαινόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής
Άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.
Δούρου: Να μην εμπιστεύονται οι πολίτες “ειδήσεις” χωρίς εγκυρότητα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου λόγω του καιρού όπου ήδη χιονίζει, με την Ρένα Δούρου η οποία μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 να τονίζει ότι αυτές τις ώρες “έχει μεγάλη σημασία η αξιοπιστία των ΜΜΕ. Όποιος είναι γονιός δεν πρέπει να έχει την αγωνία αν αύριο το παιδί του πάει ή όχι στο σχολείο” ανέφερε.

Η Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σχολεία και άλλοι να μην τα κλείσουν. “Στον Βόρειο τομέα, δηλαδή, στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέη – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης και Λυκόβρυσης-Πεύκης τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στη Μεταμόρφωση, ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει οι πολίτες της Μεταμόρφωσης να καλέσουν τον δήμαρχο.

Επίσης όλα τα σχολεία της ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν, στα νησιά μας δεν πάνε στις Σπέτσες και στην Σαλαμίνα και στον Κεντρικό τομέα τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο σε Ηλιούπολη, Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, Βύρωνα, Καισαριανή και Ζωγράφου, ενώ στο Νότιο τομέα δεν πάνε σχολείο στο δήμο Αλίμου και στους δήμους Ελληνικού -Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά”.

Η Ρένα Δούρου τόνισε οτι ο λόγος που κλείνουν “δεν είναι μόνο τα χιόνια αλλά και το γεγονός οτι μετά από 15 μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά, οι αίθουσες θα είναι παγωμένες”.

Οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους πριν πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, πρόσθεσε η κα Δούρου και συμπλήρωσε ότι “οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν και στην περιφέρεια Αττικής και να δουν την αναλυτική και σωστή ενημέρωση και να μην εμπιστεύονται “ειδήσεις” χωρίς εγκυρότητα καθώς υπήρχαν ιστοσελίδες οι οποίες έγραψαν ότι η Περιφέρεια κλείνει τα σχολεία. Εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία. Προέχει η ασφάλεια των παιδιών και η αγωνία των γονιών, με τη “ζημιά” να γίνεται από κάποιες ιστοσελίδες”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog