Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΣΕΠ: Έρχονται 53 μόνιμες προσλήψεις στο ΣΕΠΕ

- Advertisement -

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την έγκριση της έκδοσης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για 53 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι οποίες κατανέμονται σε 47 κατηγορίας Π.Ε. και 6 κατηγορίας Τ.Ε…
ΑΣΕΠ: Η ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα,το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. έχει ήδη αυξηθεί με 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και με 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.Παράλληλα, με τον νέο οργανισμό του Υπουργείο Εργασίας (ΠΔ 134/2017) οι οργανικές θέσεις του Σ.ΕΠ.Ε. αυξήθηκαν από 829 σε 970 θέτοντας τη βάση γιατην ενίσχυση της στελέχωσης του Σώματος.

Συνολικά, με την ολοκλήρωση των παραπάνω προσλήψεων και της κινητικότητας, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. θα φτάσει τα 950 άτομα, ενισχυμένο με πάνω από 240 εργαζόμενους ή κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2014. Σε αντίθεση με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν σε συρρίκνωση το Σ.ΕΠ.Ε., η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να το ενισχύσει, καθιστώντας το, έτσι, πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων τωνεργαζομένων.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog