Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΛΚΥΩΝ : Οι υδροβιότοποι του Κορινθιακού κόλπου δεν πωλούνται

- Advertisement -

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ :
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΟΥΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.

Με έγγραφό του το Υπερταμείο ( δημιουργήθηκε από τη Ελληνική κυβέρνηση μετά από απαίτηση των δανειστών της χώρας μας για «αξιοποίηση » της Δημόσιας περιουσίας ) ζητά από το Υποθηκοφυλάκειο Αιγίου με βάση τον Νόμο 4389/2016 να περάσουν στην δικαιοδοσία του με μεταγραφή 87 στρέμματα του υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου . Η συνολική έκταση του υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου είναι 180 περίπου στρέμματα. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 με κωδ. GR 2320006 .

Ουσιαστικά , θέλουν να πουλήσουν την περιοχή αυτή σε ιδιώτες για παραθεριστική κατοικία. Αυτή είναι η λογική της « ανάπτυξης » που διακατέχει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της χώρας μας.

Στο στόχαστρό τους είναι και η Δημόσια περιουσία στην θέση ¨ΜΑΤΙ ¨ της Ακολης και ¨ΜΠΟΥΚΑ ¨ Ερινεού.

Η Αλυκή Αιγίου είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση και ο πιο πλούσιος σε βιοποικιλότητα υδροβιότοπος του Κορινθιακού Κόλπου.

Αυτό που έχει ανάγκη από εμάς είναι η προστασία του και η οικολογική του αναβάθμιση. Εχουν δοθεί διαχρονικά μεγάλοι αγώνες για την σωτηρία και την ανάδειξή του . Θα την υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ας το πάρουν χαμπάρι και οι δανειστές και οι ντόπιοι υπήκοοί τους.

Η ΑΛΥΚΗ ΑΙΓΙΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ .

Οποιος ¨ επενδυτής ¨ θέλει να δημιουργήσει τουριστικές μονάδες στον Κορινθιακό μπορεί να το πράξει εδώ και τώρα χωρίς μεγάλο κόστος. Υπάρχουν δεκάδες εγκαταλειμμένες τουριστικές επιχειρήσεις με πολύ μεγάλες εκτάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να πωληθεί καμία Δημόσια περιουσία με υδροβιότοπο σε όλες τις περιοχές του Κορινθιακού.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς του Δήμου Αιγιάλειας και την Δημοτική αρχή να προβούν άμεσα σε κινητοποιήσεις των πολιτών για να υπερασπιστούμε το

¨ στολίδι του Δήμου Αιγιάλειας και όλου του Κορινθιακού ¨

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ “Η ΑΛΚΥΩΝ”

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χιλια μπραβο που αναδεικνύεται ενα τοσο σοβαρο θεμα που σιγουρα αφορα ολο τον κορινθιακο και οχι μονο ! Η Αλυκη φιλοξενει εκατονταδες πτηνα και σπανια ειδη ζωης, φλαμινγκο, κυκνους, αγριοπαπιες και τοσα αλλα μεταναστευτικα που την εχουν αναγκη για να επιβιωσουν.
    Οχι αλλο ευκολο ξεπουλημα…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog