Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Πόλεμος» στην ΕΝΠΕ για τη Μακεδονία

- Advertisement -

Την έντονη δυσφορία τους για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΝΠΕ να εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πατσαρίνος και Ν. Στουπής μέλη του Δ.Σ της ΕΝΠΕ και σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

Δεν φτάνει που τα συλλογικά όργανα της ΕΝ.ΠΕ. λειτουργούν με οριακή πλειοψηφία (βλέπε συνέδριο Ιωαννίνων, συνεδριάσεις Διοικ. Συμβουλίου , σημερινή γενική συνέλευση 15/1/2019) στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αιφνιδιαστικά και χωρίς να δοθεί εισηγητικό κείμενο ζητήθηκε απο τον Περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα (για να καλύψει το ακροατήριο του) να βγει ψήφισμα κατα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δυστυχώς η σχετική πλειοψηφία της ΕΝ.ΠΕ. αντί να σταθεί στην σοβαρότητα του θέματος, στο ύψος των περιστάσεων και στην ευθύνη της να διαδραματίσει δημιουργικό Περιφερειακό ρόλο που θα συμβαδίζει με την ειρήνη , την συνύπαρξη των δύο λαών, την ηγετική αναπτυξιακή θέση της χώρας στα Βαλκάνια αλλά και την δική της θέση περί

“Περιφερειακής διακυβέρνησης” υποτάχθηκε στις κομματικές εξαρτήσεις και στο χάιδεμα μέρος του εκλογικού της ακροατηρίου.

Έφτασε στο σημείο στο όνομα δήθεν του εθνικού συμφέροντος και του πατριωτισμού να εγκαταλείψει ακόμα και την Εθνική γραμμή για όνομα στην διπλανή χώρα με γεωγραφικό προσδιορισμό και να υιοθετήσει στην ουσία την εθνικιστική άποψη “καμιά αναφορά στο όνομα Μακεδονία”

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρεμβαίνει λύνοντας χρόνια προβλήματα και όχι πισωγυρίσματα με αδιέξοδες στρατηγικές και πολιτικές .

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Πατσαρίνος Νίκος (Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ)

Στουπής Νίκος (Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog