Προκαλεί ο Δ/ντής του Βρετανικού Μουσείου«Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

2019-02-01T00:33:09+03:0027 Ιαν 2019 | 06:58|Κατηγορίες: Διεθνή, Λουτράκι, ΤΟΠΙΚΑ|Ετικέτες: , |3 Σχόλια

Kατηγορηματικός όσον αφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Χάρτβιχ Φίσερ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

Ο διακεκριμένος ιστορικός τέχνης, ο πρώτος μη Βρετανός διευθυντής του Μουσείου από το 2016, μίλησε στα ΝΕΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα».

«Εμείς εκθέτουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιου πολιτισμού προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη» σημείωσε,  ενώ παραδέχθηκε πως δεν είναι το ίδιο να βρίσκονται στην Αθήνα με το Λονδίνο.

«Έχουμε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μας στο Μουσείο Ακρόπολης» είπε ο κ. Φίσερ και τόνισε ότι το Μουσείο δανείζει κάθε χρόνο χιλιάδες αντικείμενα, δανείζει και στο μουσείο Ακρόπολης αλλά σε ότι αφορά τις φημολογούμενες κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη.

Επεσήμανε δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση δανείου επ΄αόριστον των γλυπτών, ενώ ανέφερε ότι το Βρετανικό Μουσείο όταν δανείζει, το κάνει σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των αντικειμένων.

Υπερασπίστηκε δε για μία ακόμα φορά την άποψή του ότι ιδιοκτήτης είναι το βρετανικό κράτος και πως τα Γλυπτά πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο.

με πληροφορίες από athensvoice.gr

3 Σχόλια

  1. ANONYMOUS 27 Ιανουαρίου 2019 σε 19:27 - Απάντηση

    Το ζουμί μάγκες είναι σε αυτήν την φράση: "αλλά σε ότι αφορά τις φημολογούμενες κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη". Και έχουμε λόγους να τον πιστέψουμε, λαμβάνοντας υπ'οψιν την αντεθνική ιδεολογία του σύριζα που παραχαράσσει την ιστορία και την σβύνει από τα σχολεία. Τί να τα κάνει τα γλυπτά? Αν μπορούσε να τα πουλήσει ώστε να βγάλει μάσα, αυτό θα ήταν το ευτυχές για δαύτους.

  2. ANONYMOUS 27 Ιανουαρίου 2019 σε 22:40 - Απάντηση

    Καλά μας τα λενε οι Βρετανοί.Αφου ο Έλληνας Πρωθυπουργός χάρισε το όνομα Μακεδονία γιατί και οι Βρετανοί να μην έχουν αξιώσεις για τα Ελγίνεια;Τόσα χρονια τα έχουν με το έτσι θέλω στο μουσείο τους.

  3. ANONYMOUS 28 Ιανουαρίου 2019 σε 08:49 - Απάντηση

    Καλά λένε οι από πάνω. Κάτσε να δεις που το Βρετανικό μουσείο τώρα θα διαπραγματευτεί και την αγορά των καρυάτιδων του μουσείου της Ακροπόλεως. Το ναι του τσίπρα και της κουντουρά θα είναι σίγουρο. Το μόνο που θα απομείνει θα είναι το ποσόν. Μπρος στο χρήμα, τι είναι η αριστερή ιδελολογία…