Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aκούσαμε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

- Advertisement -

Πολλά και διάφορα ακούσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.



Ο κ. Ασημακόπουλος σε τοποθέτησή του είπε ότι η τοπική διοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα μετρα της Κυβέρνησης. Με τον Κλεισθένη κάνουμε τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης. Στήριξαν όλοι την χρεωκοπία του εργαζόμενου λαού. Η Περιφέρεια έχει τα κονδυλια που τα χρησιμοποιεί και δίνει ένα μέρος στους Δήμους και τους ελέγχει πλήρως.
Για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου στο Λουτράκι είπε ότι μέσω ΕΣΠΑ και Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα φτιαχτούν 8 μικροπεζόδρομοι στον κεντρικό δρόμο και θα ξοδευτούν 1.900.000 ευρώ. Με τη δικαιολογία ότι θα ομορφύνει ένα κομμάτι του Δήμου ώστε να γίνει αυτό το Open Mall.
Αναφέρθηκε επίσης στα αιολικά πάρκα. Η Περιφέρεια έχει δώσει 230.000.000 ευρώ για αιολικά πάρκα και τα Γεράνεια είναι στο στόχαστρο για αιολικό πάρκο και εξόρυξη βωξίτη.
Τη δακοκτονία όμως δεν την έκαναν. Οταν τη θυμήθηκαν ήταν αργά. γεμίσαμε δάκο.
Οι δημότες χρωστούν 10.280.000 ευρώ στο δήμο, μεγαλοφειλέτες λογίζονται όσοι χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό.


Ο Κώστας Λογοθέτης και ο Πέτρου Θοδωρής, υπερασπίστηκαν την άποψη ότι με τόσα χρήματα που δίνει ο Δήμος για αμοιβές δικηγόρων θα είχε δική του νομική υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης απάντησε στους παραπάνω ότι δεν μπορεί ο Δήμος να έχει δική του νομική υπηρεσία για τον απλούστατο λόγο ότι οι υποθέσεις διαφέρουν. Ο όγκος των υποθέσεων είναι τεράστιος και διαφορετικού αντικειμένου. Ο Δήμος προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να έχει τους καλύτερους ανά υπόθεση. Σχετικά με την αλληλογραφία και τις ενστάσεις των συμβούλων για τα 24.000 ευρώ που θέλει ο δήμος για φακέλους και τέλη ταχυδρομείου (εξήγησε αναλυτικά η Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών) είπε ότι πλέον όλα αποστέλλονται ταχυδρομικά και στους δημότες ( παραβάσεις, κατασχέσεις, πρόστιμα κλπ) ώστε να έχουν έγκαιρη ενημέρωση για τα οφειλόμενα. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν πλέον να τα κρατούν στο συρτάρι. Τα υπογράφουν και τα στέλνουν και αυτό γίνεται υποχρεωτικά ταχυδρομικά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήρης Πέρρας είπε ότι δημιουργείται στο site του Δήμου, μια βάση δεδομένων για τις καταγγελίες-παράπονα πολιτών, ώστε άμεσα να λύνονται τα όποια προβλήματα

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  2. Ακούσαμε και άλλα:
    – Την Πρωτόπαπα να χαρακτηρίζει το Λουτράκι «Πόλη Νεκροταφείο»!
    Μάλλον για αυτό κατεβαίνει για Δήμαρχος για να αναστήσει τους νεκρούς!
    – Επίσης και άλλη μια κορυφαία ατάκα της… «Εγώ εδώ μέσα έχω μάθει να παίρνω τον λόγο μόνη μου»!
    Γι αυτό είχε και μια διένεξη με τον Πρόεδρο Γ. Στάμου που προσπαθούσε να την συνετίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog